Ana SayfaDünyaABD’den Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına yorum: ‘Kaygı verici’

ABD’den Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına yorum: ‘Kaygı verici’

HABER MERKEZİ – Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına dair yorumda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum” dedi.

Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını duyurmasının ardından ABD’den ilk açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına ilişkin olarak şöyle konuştu:

NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli. Rusya sistemi, eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu anlaşmanın NATO kurallarının ihlali anlamına gelip gelmeyeceğine yönelik soruya ise “Bunu NATO’ya danışmam gerekir” yanıtını verdi.

Pentagon sözcüsü: Endişelerimizi Türk yetkililere ilettik

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Johnny Michael ise Sputnik’e yaptığı açıklamada “Muhtemel S-400 alımına ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere ilettik” dedi ve şöyle devam etti:

Türkiye’yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçenek, NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemidir.


Putin’in danışmanı duyurdu: Türkiye’yle S-400 kontratı imzalandı