Ana SayfaDünyaAB’den ‘IŞİD’in Avrupa’da düzenlenen saldırıların finansmanını giderek artırıyor’ uyarısı

AB’den ‘IŞİD’in Avrupa’da düzenlenen saldırıların finansmanını giderek artırıyor’ uyarısı

HABER MERKEZİ – AB Komisyonu’nun güvenlikten sorumlu üyesi, IŞİD’in Avrupa’da düzenlenen saldırıların finansmanını giderek artırdığı uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun güvenlikten sorumlu üyesi Julian King, IŞİD’in Avrupa’da düzenlenen saldırılara giderek daha fazla finansman sağladığını söyledi.

DW Türkçe‘nin haberine göre Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Vatandaş Hakları Komisyonu’na bilgi veren Julian King, Irak ve Suriye’de verilen mücadele nedeniyle IŞİD’in paralarını bölge dışına transfer etmeye başladığına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in ağustos ayında hazırlığı bir raporda da IŞİD’in, bulunduğu bölgelerin dışına para transfer etmeye devam ettiği kaydedilmişti.

Paraların küçük meblağlar halinde transfer edildiği, o nedenle bunların tespitinin zor olduğu belirtilmişti.

Raporda, IŞİD’in bu şekilde Avrupa’daki faaliyetlerini hızlandırmak istediği belirtilmiş ve “Avrupa’da temposu artan eylemlerin bunun bir göstergesi olduğu” ifadeleri yer almıştı.

Öte yanda IŞİD, işgal ettiği toprakların önemli bir bölümünü kaybetti. Tahminlere göre IŞİD’in Irak’ta elinde bulunan toprakların yüzde 90’ı, Suriye’de ise yüzde 85’i geri alındı.