Ana SayfaGüncelAçlık grevinin 198. günü: Kadıköy’de Gülmen ve Özakça için eylem

Açlık grevinin 198. günü: Kadıköy’de Gülmen ve Özakça için eylem

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 198’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de bir araya gelenler iki eğitimcinin sağlık durumuna dikkat çekti.

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin 198. gününde.

İki eğitimcinin 14 Eylül’de görülen duruşmalarına iki gün kala 16 avukatları gözaltına alınmış 14 avukat dün çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

Eğitimcilere destek vermek amacıyla Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu bu hafta da Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada açlık grevindeki eğitimcilerin sağlık durumuna dikkat çekildi ve avukatlarının tutuklanması protesto edildi.

Platform adına söz alan Ezgi Yergin Gülmen ve Özakça’nın KHK ile bastırılan kamuoyunun sessizliğine karşı çığlık olduğunu ve direnişe geçtiğini söyledi.

Gülmen ve Özkaça’nın avukatlarının tutuklanmasının savunma hakkına yönelik darbe olduğunu dile getiren Yergin, “Tüm saldırıları ile birlikte direnişi ve süreci sahiplenenleri yıldıramayan saray rejimi bugün itibarı ile Nuriye ve Semih’in avukatlarını Silivri Cezaevi’nden farklı cezaevlerine sürgün edip tecrit ve yalnızlaştırma politikası uygulamaktadır” dedi.

Gülmen ve Özkaça’nın sağlık durumlarının giderek kötüleştiğini vurgulayan Yergin, Esra Özakça’nın da açlık grevinin 123 gündür açlık grevinde olduğu hatırlattı. Yergin, Esra Özakaça’nın “bedeni küçülürken direniş ve gülüşleri büyümüştür” sözlerini aktararak dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
57 gündür tutukluydu: Evrensel yazarı Karataş tahliye edildi
Sonraki Haber
Sayı 11’e yükseldi: Türkiye'de bir Almanya vatandaşı daha tutuklandı