Ana SayfaGüncelAdli Tıp’a göre saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’nin ‘yaşamı tehlikeye sokulmadı’

Adli Tıp’a göre saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi’nin ‘yaşamı tehlikeye sokulmadı’

HABER MERKEZİ – Şort giydiği için İstanbul’da Abdullah Çakıroğlu isimli erkeğin saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi’ye ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, dava dosyasına girdi. Raporda, saldırının “Terzi’nin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı” tespiti yer alıyor.

Geçen yıl, İstanbul Çekmeköy’de bindiği belediye otobüsünde şort giydiği için Abdullah Çakıroğlu’nun saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi’ye ilişkin Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan rapor, dava dosyasına girdi.

ATK raporunda, saldırının Terzi’de yumuşak doku travması ve akut stres bozukluğuna neden olduğu ancak bunun Terzi’nin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı tespitine yer verildi.

Raporda yer verilen ifadeler şu şekilde:

Kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durumun olmadığı, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu,  vücudunda kemik kırığı tanımlanmadığı, yüz sınırları içerisinde cilt bütünlüğünü bozan travmatik lezyon tarif edilemediğinden yüzde sabit iz tespitinin yapılamadığı, organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflaması ya da yitirilmesi niteliğinde herhangi bir anatomik eksiklik veya fonksiyonel bozukluk tespit edilemediği oy birliği ile mütalaa olunur.

Ne olmuştu?

Ayşegül Terzi, 12 Eylül 2016 tarihinde çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste Abdullah Çakıroğlu isimli erkeğin saldırısına uğramıştı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak kendisine sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söylemişti.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu olduğunu tespit etmiş ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etmiş ve verdiği ilk ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demişti.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kadınların tepkileri üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmış ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklanmıştı.

Ancak Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.

Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine gözaltına alınan sanık hakkında tutuklama kararı verilmişti.

1 Kasım 2016’da ise Abdullah Çakıroğlu, avukatının itirazı üzerine yine tahliye edilmişti.