Ana SayfaGüncelAhmet Şık: Cumhuriyet Davası’nda hakikat mücadelesi veriyoruz

Ahmet Şık: Cumhuriyet Davası’nda hakikat mücadelesi veriyoruz

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet gazetesinin çalışanları ve yöneticilerinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasının hemen ardından CHP’li vekiller tarafından ziyaret edilen tutuklu gazetecilerden Ahmet Şık, “Bu davada hakikat mücadelesi veriyoruz. Çocuğumu herkesten az seviyor değilim ya da Nuriye ile Semih yaşamayı herkesten daha az sevmiyor. Hakikatler için, doğrular için bedel ödeniyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile Ankara Milletvekili Murat Emir, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve yöneticileri Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Emre İper’i ziyaret etti.

Cumhuriyet Davası’nın son duruşmasının (11 Eylül) hemen ardından yapılan ziyaret sonrası tutuklu gazetecilerin mesajları CHP’li vekiler tarafından aktarıldı.

Tutuklu gazetecilerden Ahmet Şık, mesajında “Bu davada hakikat mücadelesi veriyoruz. Çocuğumu herkesten az seviyor değilim ya da Nuriye ile Semih yaşamayı herkesten daha az sevmiyor. Hakikatler için, doğrular için bedel ödeniyor” ifadelerini kullandı.

Kadri Gürsel ise şu mesajı paylaştı:

Cumhuriyet gazetesine karşı yapılan operasyon ve sonrasında açılan dava, siyasi niteliktedir; lakin bu siyasi dava, sahipleri açısından görevini icra etmiş, kulanım süresi sona ermiş ve bütün veçheleriyle çökmüştür. Bizleri içeride tutmak için tek bir somut delil yok ve böyle olduğu tarafımızca ispat edilmiştir. Mademki bir davadır, bir oyun olarak icra edilse dahi hukuka artık sıra gelmelidir ve hukuk bu oyunun sonunda hükmünü icra etmelidir. Bu hüküm de tüm tutuklu Cumhuriyet sanıklarının 25 Eylül’de Çağlayan Adliyesi’nde yapılacak duruşma sonucunda serbest bırakılması olmalıdır. Benim üzüntüm, bu operasyon ve davanın, Türkiye’de insan hakları ve hukuku ziyadesiyle tahrip etmiş olmasıyla ilgili. Artık Cumhuriyet davası Türkiye’ye zarar verir olmaktan çıkartılmalı.


CUMHURİYET DAVASI | Mahkemeden gazetecilerin tutukluluğuna devam kararı


Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve yöneticilerinin CHP’li vekiller aracılığıyla paylaştıkları mesajların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.