Ana SayfaGüncelAkın Öztürk’ün damadı: Talimatları bir MİT’çiden aldık

Akın Öztürk’ün damadı: Talimatları bir MİT’çiden aldık

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminin sanıklarından Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş, K.G. isimli bir MİT’çi tarafından yönlendirildiklerini iddia etti.

Akıncı Üssü davasının kilit isimlerinden, eski Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş, darbe girişimi gecesi kendilerinin bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu tarafından yönlendirildiğini öne sürdü.

Sözcü’nün haberine göre Ankara’da devam eden davada savunmasını yapan Karakuş, darbeyi kulede görevli Yarbay Nihat Altıntop’tan duyduğunu savundu ve şu iddialarda bulundu:

MİT’te Daire Başkanlığı yapmış olan K.G. ile temasta olduğunu, onun talimatıyla hareket ettiğini söyledi. Herkesin cezasını göreceğini, bazılarının sonunun geldiğini anlatınca şok oldum. ‘Sabaha çok adam ölecek’ dedi. Kalkan ve inen tüm uçak ve helikopterlerden o sorumluydu. K.G.’yi, 15 Temmuz günü saat 22.30 sıralarında aradığını ve gelişmeleri aktardığını söylüyor. K.G.’den aldığı talimatlarla her şeyin kendi belirledikleri çizgide gitmesi talimatını veriyor.

Ayrıca polis ve savcılık ifadelerini kabul etmeyen Hakan Karakuş, kayınpederi Akın Öztürk aleyhine ifade vermeye zorlandığını da öne sürdü ve “Kayınpederimin FETÖ ve darbe ile bir alakası olamaz” dedi.

Öte yandan mahkeme Başkanı Selfet Giray, sanık Karakuş’a, Akıncı Üssü’ndeki güvenlik kamerası görüntülerini izletti ve bunun üzerine Karakuş, 141. Filo’daki görüntülerin kendisine ait olduğunu kabul etti.

Karakuş, 15 Temmuz günü saat 16.07’de 143. Filo’daki görüntüsüyle ilgili “Bu saatte 143. Filo’ya gitmediğim için bu kişi ‘Ben değilim’ diyeceğim. Ancak görüntüler 14 Temmuz’a aitse bu kişi benim. Çünkü ben 15 Temmuz günü 143. Filo’ya gitmedim” dedi.