Ana SayfaGüncelAKP’li Dağ’a göre cenazeye saldırıda HDP ‘suçlu’, fotoğraf ise ‘kurgulanmış’

AKP’li Dağ’a göre cenazeye saldırıda HDP ‘suçlu’, fotoğraf ise ‘kurgulanmış’

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırıdan HDP’yi sorumlu tuttu. Dağ, “Ölümler üzerinden operasyonlar yapma dönemini yeniden başlattılar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi Ankara Gölbaşı’nda defnedildiği sırada ırkçı bir grubun saldırısına uğramış, saldırı üzerine cenaze aile tarafından defnedildiği yerden çıkartılarak memleketleri Dersim’e götürülmek zorunda kalmıştı.

Cenazeye saldıranlar içinde yer alan Murat Alp adlı şahsın ise karakolda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Saldırı toplumun bir çok kesiminden tepki alırken AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise saldırıdan HDP’yi sorumlu tuttu.

Denizli Çivril AKP ilçe teşkilatının olağan kongresinde konuşan Dağ, şunları söyledi:

O cenazenin oraya gömülmesi ve o insanları oraya getiren zihniyet aynı zihniyet. Oraya getirerek eylem yapacak kişileri haberdar eden olayı eyleme dönüştüren kim? Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir kişinin isteği üzerine çekilip, daha sonra fotoğrafının servis edilmesi olayı var. İşte, bunlar, ölümler üzerinden ne yazık ki bir takım operasyonlar yapma dönemini yeniden başlattılar.

Dağ’ın bu açıklamalarına HDP’den tepki geldi. HDP Eş Genel Başkanı Nadir Yıldırım, twitter hesabından “”Taşları bağlamışlar.İtleri salmışlar” zamanlarını yaşıyoruz.Bu kadar yüzsüzlük,aymazlık ancak bu zamanlarda yaşanır.Dibe vurma budur işte” mesajını paylaştı.


Cenaze saldırganın başka AKP’lilerle de fotoğrafları varmış