Ana SayfaDünyaAlmanya Dışişleri Bakanı: ‘Türkiye-AB müzakereleri büyük ölçüde saçmalık’

Almanya Dışişleri Bakanı: ‘Türkiye-AB müzakereleri büyük ölçüde saçmalık’

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin “büyük ölçüde saçmalık” olduğunu söyledi. Gabriel, Türkiye ve Almanya arasındaki krizden de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de 31 Ağustos’ta iki vatandaşlarını gözaltına alındığını açıklamıştı.

Gözaltılara Almanya’daki siyasetçilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gözaltıların ardından AB üyesi diğer ülkeleri Türkiye üzerinde baskıyı artırmak için harekete geçirmek istediği mesajını verdi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerini “büyük ölçüde saçmalık” olarak niteleyen Gabriel, Almanya’nın Türkiye’yle ilgili seyahat uyarılarını sertleştirdiğini ve mali yardımları azalttığını hatırlattı. Gabriel, “Diğer Avrupalı ülkelerin de aynısını yapmaları için onlarla konuşacağız” dedi.

Gabriel, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan “yabancılaşmadan” ise  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

Gabriel, Erdoğan ile ilgili şunları söyledi:

Türk vatandaşlarına Alman ve Avrupalıların kendilerini Türkiye’den uzaklaştırdığı izlenimini vermeye çalışıyor, ancak hakikatte Türkiye kendini Avrupa’dan korkunç bir hızda uzaklaştırıyor.

Erdoğan iç politikadaki çatışmalarının üstünü örtmek için dışarıda bir düşman arıyor. Nitekim bu düşman da biziz: Avrupa, özellikle de Almanlar.

Gözaltıların ardından Hristiyan Demokrat Birlik (CSU) ve Sol Parti, Türkiye’yle müzakerelerin sona erdirilmesi talebini dillendirmişti.

 




Önceki Haber
‘Dünya ile yarışacağız’: Milli Eğitim Bakanı’na göre ‘en çağdaş ve en bilimsel eğitim’ veriliyor
Sonraki Haber
Bolu’da sarı çam ormanında yangın