Ana SayfaDünyaAlmanya Türkiye’ye seyahatle ilgili bilgilendirmesini güncelledi

Almanya Türkiye’ye seyahatle ilgili bilgilendirmesini güncelledi

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanlığı, internet sayfasındaki Türkiye ile ilgili seyahat bilgilendirmesini güncelledi. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise, “Bakanlığın seyahat bilgilendirmesinde turistlerin Antalya gibi turistik bir şehre seyahat ederken de tehlikenin varlığını göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlattıklarını” söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilgili seyahat bilgilendirmesini güncelledi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre bakanlık Türkiye’yi ziyaret edecek olan Alman vatandaşlarını keyfi tutuklamalara karşı uyardı ve çok sayıda Almanya vatandaşının gözaltına alındığına dikkat çekti.

Gözaltıların tatil bölgelerinde de olabileceğine işaret eden Bakanlık, bu tür uygulamalardan özellikle Türkiye’de özel veya kişisel bağı olan Almanya vatandaşlarının, ayrıca Almanya ve Türkiye vatandaşlığı olan kişilerin etkilenebileceğine işaret etti. Bakanlık, tutuklu Almanya vatandaşları ile Türkiye’deki Almanya temsilcilerinin görüşebilmesini de geciktirdiğini kaydetti.

Bakanlığın internet sayfasındaki güncelleme ile ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise Türkiye’ye resmi bir seyahat uyarısı yapılmadığını, ancak güncellenen seyahat bilgilendirmesinde muhtemel turistlerin Türkiye’de tehlikelerin varlığını göz önüne almaları gerektiğini söyledi.

Gabriel, “Bakanlığın seyahat bilgilendirmesinde turistlerin Antalya gibi turistik bir şehre seyahat ederken de tehlikenin varlığını göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlattıklarını” söyledi.