Ana SayfaGüncelAlmanya’dan Ahmet Şık’a ‘Cesur Gazeteci Ödülü’

Almanya’dan Ahmet Şık’a ‘Cesur Gazeteci Ödülü’

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a Raif Bedevi Cesur Gazeteciler Ödülü’ne layık görüldü. İslam’ın etkili olduğu bölgelerde gazetecilerin cesaretine ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için verildiği ifade edildi.

Sosyal medya paylaşımları ve haberleri gerekçeleri nedeniyle 30 Aralık 2016’da tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık’a Almanya’da bulunan Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen Raif Bedevi Cesur Gazeteciler Ödülü verildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre ödül, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamına 11 Ekim 2017’de düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Ödül insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için veriliyor

Şık’ın, Suudi Arabistanlı yazar Bedevi adına dağıtılan ödülü şahsen alamayacağı vurgulandı.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada bu ödülün İslam’ın etkili olduğu bölgelerde gazetecilerin gösterdiği cesaretin değerini vurgulamak ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için verildiği ifade edildi.

Jürinin Ahmet Şık’ı “Türkiye’de özgür medya ve halen cezaevinde bulunan bütün gazeteciler açısından olağanüstü önemini gösterdiği” gerekçesiyle seçtiği belirtildi.

Ödüle ismini veren Suudi Arabistanlı blog yazarı Raif Badawi, İslamiyet’te hakaret ettiği gerekçesiyle kırbaç ve 10 yıl cezası aldı.