Ana SayfaKadınAmine Demirtaş davası: İşkenceci ağabeye müebbet hapis istemi

Amine Demirtaş davası: İşkenceci ağabeye müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından telefonun şifresini vermediği için işkenceyle öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş’ın davasının beşinci duruşması görüldü. Tutuklu yargılanan Kasım Demirtaş hakkında savcı müebbet hapis cezası isterken, tutuksuz yargılanan anne ve baba ise beraat etti.

Batman’da 17 yaşındaki Amine Demirtaş, 31 Temmuz 2016 tarihinde ağabeyi Kasım Demirtaş tarafından işkence edilerek öldürülmüştü.

Demirtaş’ın ağabeyi Kasım Demirtaş’ın tutuklu, anne Adalet Demirtaş ile baba Mahsum Demirtaş’ın ise tutuksuz yargılandığı davanın 5’inci duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları katıldı.

Kasım Demirtaş, eski ifadelerini yineleyerek, Amine Demirtaş’ı korkutmak için şiddet uyguladığını, öldürmek istemediğini; fakat kaçarken kafasını duvara vurduğunu iddia etti.

İfadesinde Kasım Demirtaş, elektrik akımını Amine Demirtaş’ı “ayıltmak” için verdiğini de öne sürdü.

Müebbet hapis cezası talebi

Savcı mütalaasında Kasım Demirtaş hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, anne Adalet Demirtaş ve baba Mahsum Demirtaş için beraat kararı verirken, duruşmayı 1 Kasım’a erteledi.

Gelecek duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.