Ana SayfaGüncelAysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un  78 yaşında hayatını kaybeden annesinin cenazesi defnedildiği sırada ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Ankara’da defnedilmek istenilen cenaze saldırıya uğrayınca defnedildiği mezarlıktan çıkartılarak tekrar Batıkent Cem Evi’ne götürülmeye çalışıldı, ancak cenaze aracı mezarlık çıkışında tekrar polis tarafından bir süre bekletildi. Ailenin ısrarı üzerine ise cenaze Cem Evi’ne geri götürülüyor. Cenazenin yarın Dersim’de defnedilmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk dün gece Ankara’da yaşamını yitirmişti.

Ankara Batıkent’te bulunan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’nde yapılan törenden sonra, Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere Gölbaşı’na bağlı İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa getirildi.

Cenaze törenine HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kadın Sözcüsü Besime Konca, Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün yanı sıra çok sayıda HDP’li vekil katıldı.

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk’un da cenaze izni ile katıldığı cenaze töreni sırasında, ırkçı bir grup defin işlemi sırasında cenazesini defnetmeye çalışanlara sözlü saldırıda bulundu.

Cenaze defnedildikten sonra ise sayıları kalabalıklaşan ırkçı grup cenazeye katılanlara taş ve sopalarla fiziki saldırıda bulundu.

Bunun üzerine tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden cenaze törenine katılan Aysel Tuğluk jandarma tarafından araca bindirilerek mezarlıktan çıkartıldı.

Tuğluk’un ailesi ise alanda polis bulunmasına rağmen devam eden saldırı karşısında Hatun Tuğluk’un cenazesinin saldırıya uğramaması için defnedildiği mezarlıktan çıkartarak tekrardan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmek için cenazeyi defnedildiği yerden çıkarttı.

Cenazenin mezarlıktan çıkartılması engellendi

Aile saldırı sonrası cenazeyi memleketleri olan Dersim’de defnetmek üzere Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmek istedi.

Ancak cenaze aracı mezarlık çıkışında polis tarafından durduruldu. Cenaze aracının Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürülmesine bir süre izin verilmedi.

Ailenin ısrarı üzerine ise cenaze aracı mezarlıktan çıkarak Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne ulaşmak üzere.

Cenazenin yarın Tuğluk’un memleketi Dersim’de defnedilmesi bekleniyor.

‘Katliam tehdidi altındayız’

Tuğluk’un annesinin cenazesine katılan ve saldırıya uğrayanlar arasında bulunan görevden uzaklaştırılan DBP’li Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık ise saldırıya ilişkin yaptığı ilk yorumda “Katliam tehdidi altındayız. Cenazemizi defnetmeye bile izin vermiyorlar” demişti.

Aysel Tuğluk 9 aydır tutuklu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, bir dönem DTK eşbaşkanlığı görevini de yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 28 Aralık 2016 tarihinde tutuklanmıştı.


Gazete Karınca
Previous post
Barzani: Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek, bedel ödemeye hazırız
Next post
Kolombiya hükümetine göre "ELN ile kalıcı barış yolu daha zor görünüyor"