Ana SayfaDünyaBarzani: Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek, bedel ödemeye hazırız

Barzani: Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek, bedel ödemeye hazırız

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bugün Akre’de yaptığı açıklamada 25 Eylül’de yapacakları bağımsızlık referandumunun tüm halkın kararı olduğunu belirterek, “Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek. Biz yüz yıldır bağımsızlığımız için mücadele ediyor ve bekliyoruz. Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız” dedi.

7 Haziran’da Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin siyasi parti temsilcileri, başbakan hükümet yetkilileri ve Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri ile yaptığı toplantıdan bağımsızlık için referandum kararı çıkmıştı.

Bugün Akre’de düzenlenen şenlikte konuşan Mesut Barzani, referandumla ilgili görüşlerini aktardı.

‘Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek, bedel ödemeye hazırız’

Referandum kararının ulusal ve tarihi bir karar olduğunu, bütün çabalarına rağmen neden Irak’la başarılı bir birliktelik yaşanmadığı sorusunu herkesin sorması gerektiğini belirten Barzani, “Çünkü Irak’ta geçmiş akliyet söz konusudur. Irak ortaklık kabul edecek bir akliyete sahip değil. Referandumun ertelenmesini isteyenler kayda değer bir alternatif sunmuyor. Bunca acı ve kederin ardından Kürdistan halkı kendi kaderini tayin etmek istiyor” dedi.

Evrensel’in aktardığı habere göre ‘yüz yıldır beklediklerini’ ve “kendilerine ‘bekleyin’ diyenlerin ajandasında doğru zamanın yer almadığını ifade eden Mesut Barzani,  “Kürdistan halkının kaderini tayin etme vakti gelmiştir. Referandum tüm Kürdistan halkının kararıdır. Hiç kimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek. Biz 100 yıldır bağımsızlığımız için mücadele ediyor ve bekliyoruz. Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız” diye konuştu.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mussolini'den 70 yıl sonra: İtalya'da 'faşizm propagandası' suç sayılacak
Sonraki Haber
Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı