Ana SayfaGüncelBarzani’ye seslenen Yıldırım, dört ‘yaptırım’ sıraladı

Barzani’ye seslenen Yıldırım, dört ‘yaptırım’ sıraladı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin karşı olduğu ‘bağımsız Kürdistan’ referandumuna ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Yanlışta ısrarın sonu hayırlı olmaz” dedi ve Barzani yönetimine karşı atılacak ‘adımları’ sıraladı: “Adımların diplomatik, siyasi, ekonomik ve güvenlik boyutları olacak”.

Başbakan Binali Yıldırın, 25 Eylül’de bağımsızlık referandumuna gidecek olan Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne karşı atılacak adımları Kırşehir’de gazetecilere yaptığı açıklamada sıraladı.

Bu adımların ‘diplomatik, siyasi, ekonomik ve güvenlik boyutunun’ olacağını söyleyen Yıldırım, “Atacağımız adımları sahadaki gelişmeler belirleyecek” dedi.

Yıldırım, tezkereye desteğini açıklayan MHP ve CHP’ye de teşekkür etti, “Mesele memleket meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır” diye konuştu.

“Bütün dünyanın karşı olduğu bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz” sözleriyle Mesud Barzani’ye seslenen Yıldırım, “Sınır ötesi operasyon seçenekler arasında mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Gayet tabii. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman devreye girecek, bu bir zamanlama meselesi, gelişen şartlar bunu belirleyecek.