Ana SayfaGüncelBaydemir’den ‘özür dile’ diyen Meclis Başkanı’na: Hükümetiniz şer güçleri ile ittifak kurdu, sözlerimin arkasındayım

Baydemir’den ‘özür dile’ diyen Meclis Başkanı’na: Hükümetiniz şer güçleri ile ittifak kurdu, sözlerimin arkasındayım

HABER MERKEZİ – Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “AKP ve MHP’nin diğer şer güçleri ile ittifak kurması”, “hükümetin kan dökerek hükümet olması” sözlerini sarf  eden HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in özür dilemesini istedi. Baydemir ise bunun üzerine “Bütün sözlerimin arkasındayım. İsterseniz dışarı atın, isterseniz zindana atın, isterseniz vekilliğimi düşürün” yanıtını verdi.

Hükümete Suriye ve Irak’a asker gönderme yetkisi veren tezkere, ‘olağanüstü’ toplanan Meclis’te görüşülüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir konuya ilişkin söz aldığı sırada, Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından kullandığı ifadeler nedeniyle uyarıldı.

Kahraman konuşma zabıtlarını inceleyerek Baydemir’in tutuklu vekiller için “rehin alınma”, “AKP ve MHP’nin diğer şer güçleri ile ittifak kurması”, “hükümetin kan dökerek hükümet olması”, “Bu tezkere 40 milyon Kürde karşı açık bir düşmanlık ilanıdır” gibi ifadeler kullandığını söyledi.

Kahraman, Baydemir’den kullandığı ifadeler nedeniyle özür dilemesini istedi.

“İsterseniz vekilliğimi düşürün, isterseniz zindana atın”

Bunun üzerine söz alan Baydemir, Kahraman’a şu yanıtı verdi:

Tutanaklara geçsin diye sözlerime açıklık ve izahat getireceğim. Ortadoğu coğrafyasında nizam kurmak isteyen medeni rejim her rejim Kürt halkı ve diğer halklar ile düşmanlık üzerinde olmayan bir yaklaşımla muvaffak olur. Kürt halkına düşmanlık yapan hiç kimse muvaffak olmamıştır ve inşallah, bi izn û quveta xwedê muvaffak olmayacaktır.

Şer odakları… Tek kurşun atmadan Musul’u IŞİD’e teslim eden El Nuceyfi nerededir, hangi örgütün başındadır? Haşdi Vatani güçlerinin başındadır. O güçleri kim eğitiyor? Bu ülke Türkiye. El Nusra, DAEŞ şer örgütleridir. ‘Vallahi de billahi de o TIR’lar Türkmenlere gitmiyordu’ diyen sizin başbakan yardımcınız idi. Hükümetiniz şer güçleri ile ittifaklar kurdu. Bütün sözlerimin arkasındayım. İsterseniz dışarı atın, isterseniz zindana atın, isterseniz vekilliğimi düşürün.

Baydemir’in konuşması üzerine Meclis Başkanı Kahraman, “Böyle meydan okumayın Osman bey. TBMM’desin kendinizi başka yerde mi sandınız” diye konuştu. Bu arada ayağa kalkan AKP’li Naci Bostancı, “ Hükümetimizin hiç bir şer odağı ile ittifakı olmamıştır. Bu tartışma halk tarafından biliniyor kimlerin şer odakları ile ittifak halinde olduğunu biliyor” diye konuştu.

Kerestecioğlu: Bu sözleriniz en hafif tabirle mobbingdir

Bu tartışmanın ardından kısa bir konuşma yapan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da Meclis Başkanı’nın kendisine yönelik “Aç aç oku hukukçusunuz” sözlerini hatırlatarak, “Bu sözleriniz en hafif deyimle mobbingdir. Size iade ediyorum” dedi.

Kerestecioğlu, Kahraman’ın Baydemir’e yönelik, “Sözlerin tarafgir” yaklaşımını da eleştirerek, “Biz bir siyasi partiyiz ve evet tarafız, tarafgir konuşacağız elbette” diye konuştu.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Kahraman görüşmeye 5 dakika ara verdi.