Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | 70TK: Tatavla’dan Kurtuluş’a Bir Semtin Dönüşümü

BİR SERGİ | 70TK: Tatavla’dan Kurtuluş’a Bir Semtin Dönüşümü

HABER MERKEZİ – Yıllardır Tatavla olarak adlandırılan Kurtuluş’un 21. yüzyılda geçirdiği dönüşüme odaklanan “70TK” isimli sergi Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nda açıldı. Sergi 1 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.

Kültürel Mirası Koruma Derneği ve Paros Dergisi ortaklığı ile ’70TK | Tatavla’dan Kurtuluş’a: Bir Semtin Dönüşümü’ isimli sergi açılışını yaptı.

Yıllardır Tatavla olarak adlandırılan Kurtuluş’un 21. yüzyılda geçirdiği dönüşümü medya aracılığıyla günümüze taşıyan sergi, Kurtuluş Rum İlköğretim okulunda ziyaret edilebilecek.

Adını Kurtuluş’un uzun yıllardır ulaşım ihtiyacını karşılayan 70 numaralı otobüsten de alan ve Tatavla’dan Kurtuluş’a evrilişinin yolculuğunun birleşiminden oluşan 70TK sergisi, semtin 100 yıllık tarihine ve kültürel değişimine ayna tutuyor.

Sergide Kurtuluş semtinin karakterini ortaya koyan mekanların gösterildiği bir bellek haritasının yanı sıra; arşivlerden ortaya çıkan mimari ve günlük değişimlere dair izlerin yer aldığı haber kupürleri, müstakil konutlardan apartmana geçiş sırasında bölgedeki demografik yapıyı yansıtan apartman isimleri, Tatavla’nın değişen sokak isimleri ve semtin dönüşümünü yansıtan enstalasyonlar yer alıyor.

70TK sergisi, 2003 yılından bu yana eğitim faaliyeti yürütmeyen Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nda 1 Ekim’e kadar saat 11:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Adres şöyle: Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu, Hacı Ahmet Mahallesi, Ateşböceği Sokak, No: 1, Kurtuluş


Gazete Karınca
Previous post
Barzani'ye seslenen Yıldırım, dört 'yaptırım' sıraladı
Next post
Üretim ilişkileri değişmeden eğitim modeli değişemez - Selahattin Demirtaş