Ana SayfaGüncelBir SİHA savunması daha: Erdoğan’a göre Tanrıkulu ‘suyu bulandırıyor’

Bir SİHA savunması daha: Erdoğan’a göre Tanrıkulu ‘suyu bulandırıyor’

HABER MERKEZİ – ‘Hakkari’de SİHA sivilleri vurdu’ dediği için hedef aldığı CHP’li Tanrıkulu’na bir kez daha tepki gösteren Erdoğan yine SİHA’ları savundu. Erdoğan, “Terörle mücadele ederken sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes gıpta ile takip eder ve takdirlerini belirtirken, birilerinin suyu bulandırmak için uğraşması ibretlik bir hadisedir. SİHA’ların işi teröristleri yok etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından gündeme getirilmesinin ardından tartışılmaya başlanan Hakkari’de 2 köylünün yaralandığı bir köylünün ise yaşamını yitirdiği belirtilen SİHA bombardımanı ilişkin devam eden tartışma vardı.

Bir kez daha CHP ve CHP’li Tanrıkulu’na tepki gösteren Erdoğan, SİHA’ların sivilleri vurmadığını savundu.

Erdoğan şöyle konuştu:

Ana muhalefetin başındaki zat, ‘Artık kavgaysa, kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle, bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla kavgayla geçti. Eğer bizimle kavga edeceksen bunu her fırsatta Avrupa Birliğine, yabancı ülkelere, kuruluşlara şikayet ederek zaten yapıyorsun. Bu zat, kendi ülkesini, devletini, milletini yabancılara şikayet ederek, hedef göstererek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. Bu sevgi ve dostluk bunu hak edenler içindir. Düşmanlığı kendine yol edinenlerle kavga etmektense hiçbir zaman kaçmadık kaçmayız. Biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz.

Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan Silahlı İnsansız Hava Araçları’na yönelik iddialar, bu çarpıklığın en son örneğidir. Terörle mücadele ederken sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes gıpta ile takip eder ve takdirlerini belirtirken, birilerinin suyu bulandırmak için uğraşması ibretlik bir hadisedir. Türkiye, bırakınız kendi sınırlarımız içindeki operasyonları, sınır ötesi operasyonlarında dahi sivillerin zarar görmemesi politikasından taviz vermemiş bir ülkedir.

Türkiye’nin terörle mücadele yönteminden ve son dönemde elde ettiği ciddi başarılardan rahatsız olmaya terör örgütünün hakkı olabilir, terör örgütünü destekleyen birtakım güçler de bundan rahatsızlık duyabilir. Ama bu ülkenin hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur. ‘Silahlı insansız hava araçlarıyla sivillerin hedef alındığı’ gibi tam da terör örgütünün uluslararası alana taşımak isteyeceği türden bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi kesinlikle yoktur. Kendi ülkesine, kendi ülkesinin güvenlik güçlerine, kendi milletinin terörle mücadelesine husumet besleyenlere milletimiz hak ettiği dersi sandıkta mutlaka verecektir.

Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamaz, bunu böyle bileceksin. Yani benim Mehmetçiğim kim? Bunlar bizim evladımız. Onları şehit edenler teröristler. ‘Onları yok etmek bizim görevimiz değil’ öyle mi Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan da çıkacaksın, ‘Dört yılda ben terörü bitiririm’ diyeceksin. Sen kimsin ya, neyi bitireceksin? Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Bize yıllarca Amerika İsrail İnsanız Hava Araçları’nı vermemekte adeta kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da bunların tamiratı tadilatı bize hendek atlattı. Artık bu ülke kendi İnsansız Hava Araçlarını silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz. Güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz alacağız.

Ne olmuştu?

31 Ağustos’ta Hakkari merkeze bağlı Oğul köyünde silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından atılan bomba sonucu Mehmet Temel hayatını kaybetmiş, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylüler de yaralanmıştı.

Hakkari Valiliği bombardıman yapıldığını kabul ederken, vurulan köylülerin “işbirlikçi” olduğunu öne sürmüştü.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise SİHA’ların vurduğu kişilerin sivil olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz cuma günü konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, SİHA’ları savunup vurulanların sivil olmadığını ifade etmişti

Konuşmasında, CHP’li Tanrıkulu’nu hedef alan Erdoğan, “Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler” demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ise Tanrıkulu, hedef gösterildiğini belirterek, Hakkari’de vurulanların sivil olduğunu bir kez daha yineledi ve “Sizde Allah korkusu da kalmamış vicdansızlar!” demişti.

Bunun üzerine ise jet hızıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.