Ana SayfaDünyaBM Suriye Özel Temsilcisi tarih verdi: IŞİD’in Ekim sonuna kadar yenilmesi bekleniyor

BM Suriye Özel Temsilcisi tarih verdi: IŞİD’in Ekim sonuna kadar yenilmesi bekleniyor

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’de IŞİD’in Ekim ayının sonuna kadar yürütülen operasyonlar sayesinde yenilmesinin beklendiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BBC’ye Suriye’de iç savaş ve IŞİD’le mücadele konusuna konuştu.

De Mistura, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütülen operasyonun Ekim ayı sonucuna kadar sonuçlanmasının beklendiğini belirtti ve “Muhtemelen Rakka’yı Ekim sonuna kadar özgürleştirecek” dedi.

Üç yılı aşkın bir süredir IŞİD’in kuşatması altında olan Deyrizor kentinin de en geç Ekim ayı sonuna kadar kurtarılmasının beklendiğini belirten De Mistura, savaşın sona ermesinin yeterli olmayacağını, önemli olanın savaşı istikrarı sürdürebilecek şekilde bitirmek olduğunu söyledi.

De Mistura, savaşın ardından Suriye’de adil ve özgür bir seçimin yapılması için uluslararası toplumun baskı uygulaması gerektiğini de söyledi.

De Mistura şöyle konuştu:

Benim fikrimi soracak olursanız yaşananlar bu savaşın sonunun başlangıcı gibi gözüküyor. Bunun aynı zamanda barışın başlangıcı olduğundan emin olmak zorundayız. Sorunun baş gösterdiği nokta tam da burası.

BM Temsilcisi, uluslararası toplumun hükümeti müzakere masasına oturmaya zorlaması durumunda bir yıl içinde seçimlerin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu da belirtti.