Ana SayfaDünya‘Bölgede barışı kim sağlayacak?’ çatışması: Güney Sudan’da 25 kişi hayatını kaybetti

‘Bölgede barışı kim sağlayacak?’ çatışması: Güney Sudan’da 25 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Güney Sudan’da iç savaş dört yıldır devam ederken yerel yetkililer, bugün “muhalifler ve silahlı kuvvetler arasında çıkan çatışmalarda çoğu sivil 25 kişinin hayatını kaybettiğini’ açıkladı.  Askeri sözcü Dickson Gatluak Jock, “çatışmanın nedeninin silahlı muhalifler ve kuvvetler arasında bölgedeki barışı sağlamak üzerine çıkan anlaşmazlık olduğunu” kaydetti.

Güney Sudan’da ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği yıl olan 2011’den yalnızca iki yıl sonra başlayan iç savaş ve kıtlık hala sürüyor.

Bugün de Unity State’te iç savaştan dolayı terk edilmiş olan petrol sahalarındaki NhialDiu Kasabası’nda silahlı muhalifler ve mevcut başkan Salva Kiir’e bağlı silahlı kuvvetler arasında çatışma çıktı.

Northern Liech eyaleti istihbarat yetkilisi Lam Tungwar Reuters’a verdiği röportajda ‘çatışma dolayısıyla ile aralarında kadın, yaşlı, çocuk ve polislerin bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiğini’ belirtti.

‘Çatışmanın sebebi bölgedeki barışı sağlamak üzerine çıkan anlaşmazlık’

Muhaliflerin sözcüsü Lam Paul Gabriel ise ‘ölü sayısının 18 olduğunu’ söyledi.

Muhaliflerin desteklediği eski başkan Taban Deng Gai adına konuşan askeri sözcü Dickson Gatluak Jock ‘çatışmanın nedeninin silahlı muhalifler ve kuvvetler arasında bölgedeki barışı sağlamak üzerine çıkan anlaşmazlık olduğunu’ kaydetti.


Karınca Dış Haberler

 

 




Önceki Haber
HDP Milletvekili Burcu Çelik'e tahliye yok
Sonraki Haber
315'inci günde Yüksel'den mahkemeye seslendiler: 'Nuriye ve Semih'e ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz'