Ana SayfaGüncelBozdağ’a göre haberden dolayı tutuklu yok, ‘gazeteciler hapiste’ demek ‘algı operasyonu’

Bozdağ’a göre haberden dolayı tutuklu yok, ‘gazeteciler hapiste’ demek ‘algı operasyonu’

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumu ile ilgili “Tehlikeli bir yolculu. Barzani ateşle oynuyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde kimsenin olmadığını savunan Bozdağ, “gazeteciler hapiste” ifadesinin “algı operasyonu” olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştay’da konuşan Bozdağ’ın gündeminde Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu ve tutuklu gazeteciler nedeniyle hükümete gelen eleştiriler vardı.

Bağımsızlık referandumunu “tehlikeli bir yolculuk” diye nitelendiren Bozdağ, şöyle konuştu.

Doğru bir gidiş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş, Barzani’yi önce yakar sonra da başkalarını yakar. Doğru olan, bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir. Aklıselime teslim olmak ve referandumu iptal etmektir. Biz, Türkiye olarak referandumun iptal edilmesini bekliyoruz ve referandum tarihinden önce böyle bir kararı almasının Barzani yönetiminin de hayrına olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Yoksa tarih, tekerrür eder. Derler ya ‘İbret alınsaydı tarih, tekerrür eder miydi?’. İbret alınmayınca tarih, tekerrür ediyor. Tekrar tekrar geriye sarıp, yeniden yeniden tekrar ettirmenin kimseye faydası yoktur.

Türkiye’de “salt gazetecilikten” tutuklu olan gazetecinin olmadığını ileri süren Bozdağ “gazeteciler hapiste” ifadelerinin algı operasyonu olduğunu savundu.

Bozdağ şunları söyledi:

Bugün Türkiye, ‘Gazeteciler hapiste’ veya ‘Yayıncılar hapiste’ şeklinde çok büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Batı’da, Amerika’da, başka ülkelerde bunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre, herkes kanun önünde eşittir. Herhangi bir kişi, suç işlediğinde mesleğine, sıfatına, makamına göre suç işleyenler arasında ayrım yapmak, mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdı yazdığı veya bir haber yayınlaması, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yoktur.