Ana SayfaGüncelBozdağ’dan ‘SİHA sivilleri öldürdü’ açıklamalarına ‘tepki’: Kimlik mi soracaksın?

Bozdağ’dan ‘SİHA sivilleri öldürdü’ açıklamalarına ‘tepki’: Kimlik mi soracaksın?

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Lice’de insansız hava araçlarının sivilleri hedef aldığı ve bir kişinin ölümüne neden olduğu olaya ilişkin,  Terörist bellidir. Kimlik mi soracaksın?” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin açıklamalar bulundu.

Bozdağ, Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü’ndeki Kanireş Çeşmesi bölgesinde, 31 Ağustos’ta silahlı insansız hava aracının (İHA/SİHA) attığı bomba ile Mehmet Temel hayatını kaybettiği, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylülerin de yaralandığı olaya ilişkin de konuştu.

İHA’nın sivil insanları hedef almasına ilişkin, “Teröristin belgesi olur mu? Kimliği olur mu?” diyen Bozdağ, şunları söyledi:

Güvenlik güçleri teröristlerle mücadele ederken, ‘Ey terörist senin terörist belgen var mı?’ diye, belgen yoksa seninle çatışmayacağım diyebilir mi? Kimlik mi soracaksın? Teröristin kimliği nasıl oluyor, açıklarsa kendisine öğrenmiş oluruz. Benim bildiğim teröristin belgesi de olmaz. Terörist bellidir.

“HDP PKK’nin silahlı kolu”

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Terörü dört senede bitiririm” sözlerini değerlendirirek HDP’nin PKK’nin siyasal kolu olduğunu ileri sürdü.

Bozdağ, “Kılıçdaroğlu’na eğer terörü dört yıl içinde bitirecekse önce yürüdüğü kişilerden başlaması lazım. HDP, PKK terör örgütünün siyasal bir uzantısı. Adalet Yürüyüşü’nde diğer pek çok konuda dayanışma içinde olduğunu görüyoruz” dedi.

“Zafer Çağlayan Türkiye’nin çıkarlarını korudu”

Bozdağ, ABD’deki Rıza Sarraf davasına eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sanık olarak eklenmesine ilişkin yöneltilen soruya Çağlayan’ın Türkiye’nin çıkarlarını belirterek şu yanıtı verdi:

Çok net bir şekilde Rıza Sarraf üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü’nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir. Sayın Bakan (Zafer Çağlayan), Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumuştur. Bunu yaparken de hem Türkiye’mizin hem de uluslararası hukukun yasalarına uygun bir şekilde görevini yapmıştır. Burada çok farklı bir şey var, bunu hep beraber takip ediyoruz ve kirli bir oyunun bir parçası bu. Ortada delil yok, onun üzerinden giden bir hadise var.

“İddianame Türk – ABD ilişkilerine zarar veriyor”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarına yönelik ABD’de açılan davanın iki ülke arasındaki ilişkiye zarar verdiğini belirten Bozdağ şunları aktardı:

Washington savcılığı bir iddianame düzenledi. 19 kişi hakkında. İşin garibi 15 korumadan 4’ü olay sırasında orada değil. Görüntüleri izlemişsinizdir. Olayın başından sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanında. Heyette olmayan bir kişiyi de davaya dahil ediyorlar. Mesnetsiz, yanlı ve haksız bir iddianame var ortada. Bu iddianame PKK/PYD terör örgütünün desteklerinin orada yaptıkları eylem sonrası verilen ifadeler esas alınarak hazırlanmıştır. Çalakalem bir iddianame hazırlanmıştır. Bu iddianame Türk-ABD ilişkilerine zarar veriyor.