Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu protestoculara saldıranları ziyaret edip fotoğraf çektirdi

Çavuşoğlu protestoculara saldıranları ziyaret edip fotoğraf çektirdi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayındaki ABD ziyareti sırasında protestoculara saldırdıkları için tutuklanan iki kişiyi ziyaret etti. Çavuşoğlu, ziyaret sırasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan protestoculara yönelik saldırı nedeniyle tutuklanan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin adlı kişileri cezaevinde ziyaret etti.

Çavuşoğlu, ziyaret sırasında çektirdiği fotoğrafı ise resmi Twitter hesabından “Washington’da yargılanması devam eden Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım kardeşlerimizi ziyaret ederek, Milletimizin sevgi ve selamlarını ilettik” mesajıyla paylaştı.

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan protestoculara Erdoğan’ın korumalarının da aralarında bulunduğu bir grup saldırmıştı.

Saldırının ardından ABD’de ikamet eden Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin tutuklanmış, 15’i Erdoğan’ın koruması 19 kişi hakkında dava açılması için “nefret suçuyla arttırılmış şiddet suçu işlemeye teşebbüs” suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta ABD’ye yaptığı ziyaretinde bu korumaları ABD’ye götürememişti.

ABD ayrıca Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için yapılan 1.2 milyon değerindeki ABD yapımı silah satışını rafa kaldırmıştı.