Ana SayfaGüncelCem Özdemir: ‘İktidara gelirsek ekonomik yaptırımdan yana olacağım’

Cem Özdemir: ‘İktidara gelirsek ekonomik yaptırımdan yana olacağım’

HABER MERKEZİ – Yeşiller Partisi’nin liste başı adayı Cem Özdemir, Almanya’daki genel seçimlerden sonra iktidar ortağı oldukları takdirde, Türkiye’ye yönelik ekonomik baskıyı önemli ölçüde arttıracak adımlar atılacağını belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’ye otoriter bir rejim getirmek isteyen “rehineci” olduğu söylemini yineledi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve partinin liste başı adayı Cem Özdemir, başkent Berlin’deki kongrede 24 Eylül’de yapılacak Federal Meclis seçimlerinden sonra iktidar ortağı oldukları takdirde Almanya’nın Türkiye’ye yönelik politikalarında atılacak adımları açıkladı.

Özdemir, iktidar ortağı olmaları durumunda, Türkiye’ye yapılan ihracat ve yatırımlara Alman devleti tarafından verilen Hermes kredi garantilerini durduracağını söyledi.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı ayrıca Türkiye’ye seyahat uyarısı yapılacağını da belirterek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye’ye otoriter bir rejim getirmek isteyen “rehineci” olduğunu savundu.

Özdemir daha önce iki Almanya vatandaşının daha Türkiye’de gözaltına alınmasına tepki göstererek gözaltılardan Erdoğan’ı sorumlu tutmuş, Erdoğan için “Devlet başkanı değil, aksine rehineci gibi davranıyor” diye konuşmuştu.

Türkiye’de siyasi gerekçelerle tutuklu Almanya vatandaşı sayısı 11

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 54 Almanya vatandaşı tutuklu bulunuyor.

Bakanlık, 11 kişinin tutukluluğunun siyasi gerekçelere dayandırıldığını ifade ediyor.

Türkiye’de yetkililer son olarak, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu’nun Silivri Cezaevi’nde 200 günü aşkın bir süredir tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’i ziyaret etmesine izin vermemişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, ziyaretin gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini açıklamıştı.

Previous post
İlk ders zili çaldı: Laik, bilimsel ve anadilinde eğitim için okul önlerinde olunacak
Next post
HDP’lilerin düğünde takı takması ‘suç’ sayıldı: 'Örgüte taban kazandırıyorlar'