Ana SayfaGüncelCenazeye ırkçı saldırı | Kılıçdaroğlu: Yaşananlar insanlık dışı, sorumlusu hükümet

Cenazeye ırkçı saldırı | Kılıçdaroğlu: Yaşananlar insanlık dışı, sorumlusu hükümet

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazenin mezardan çıkartılması ile sonuçlanan saldırıdan hükümeti sorumlu tutarak, yapılanları ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu.

Hatun Tuğluk’un cenazesinin Ankara Gölbaşı’ndaki İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedildiği sırada yaşanan ırkçı saldırıya dair Kılıçdaroğlu, sorumlunun hükümet olduğunu söyledi ve yaşananlar için “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” dedi.

Tarım Çalıştayı için gittiği Balıkesir’de Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker‘e konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bu yapılan insanlık dışıdır. En büyük tepkiyi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermesi lazım. Başbakanın Cumhurbaşkanın çıkıp ‘bu yapılan insanlık dışıdır’ demesi lazım. Defnedilen bir kişinin defnedildiği yerden tepkiler üzerine alınıp başka bir yere götürülmesi olayının bir başka örneğine tarihte ne tanık olduk ne duyduk.

Kılıçdaroğlu, “toplumun bu kadar korkunç bir hale nasıl geldiği” sorusuna ise “Bunun sorumlusu hükümet. Toplumu bu noktaya kim taşıyor, ülkeyi yönetenler laf ettiler mi. yanlıştır dediler mi, kutulaştırma açısından yapmayın etmeyin dediler mi?” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırının “sataşma” diye nitelendirilmesi konusunu da şöyle değerlendirdi:

Valilik hükümetin talimatı üzerine açıklama yapan bir makam. Valiliğe şöyle bir açıklama yapın demişler. Olayın kamuoyunun belleğinde biraz sıradan rutin biçimde yer alması için yaptırmışlar.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı | Valiliğe göre olay ‘sataşma girişimi’

Bozdağ aileyi de sorumlu tuttu: Cenazeyi defnetmekten kendileri vazgeçti