Ana SayfaGüncelCezaevlerinde kapasite fazlası 22 bin kişi var

Cezaevlerinde kapasite fazlası 22 bin kişi var

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre 15 Haziran tarihi itibari ile cezaevlerinde 224 bin 878 tutuklu ve hükümlü var. Bu rakam cezaevlerinde kapasite fazlası 22 bin kişi bulunduğunun göstergesi. Durumu değerlendiren CHP Milletvekili Murat Emir, bunun ‘son derece tehlikeli’ bir durum olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, geçtiğimiz günlerde cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlü sayılarına ilişkin Adalet Bakanlığı’ndan bilgi edinme talebinde bulundu.

Adalet Bakanlığı talebe verdiği yanıtta, 15 Haziran 2017 tarihi itibarıyla cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayılarını açıkladı.

Bakanlık cezaevlerinde 85 bin 105’i tutuklu, 139 bin 773’ü hükümlü olmak üzere 224 bin 878 kişinin bulunduğunu kaydetti.

Ayrıca cezaevleri kapasitesinin de 202 bin 676 kişi olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili DHA’ya açıklamada bulunan CHP’li vekil Emir, cezaevlerinde kapasite fazlası 22 bin kişi bulunduğunu ve çoğunun da kötü koşullar altında yaşamak zorunda olduğunu söyledi.

Tutuklu sayısının çok fazla olduğunu belirten Emir, bunun ‘son derece tehlikeli’ bir durum olduğunu ve cezaevlerindeki kalabalıklığın asıl nedeni olduğunu söyledi.

Previous post
Pontusça bir şarkı da var: Kardeş Türküler'den 'Yol' albümü
Next post
'Ender kullanılan bir yöntem': AİHM'den tutuklu gazetecilerle ilgili önemli karar