Ana SayfaGüncelCHP milletvekili Yarkadaş: Kadir Topbaş istifa etti

CHP milletvekili Yarkadaş: Kadir Topbaş istifa etti

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiğini iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa ettiğini’ iddia etti.

Topbaş’ın bu kararı ‘bugün beş dosyasının kendisine rağmen geçmesi üzerine aldığını’ söyleyen Yarkadaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayın kendisine iletilmesi üzerine ‘Beklesin’ dediğini, Topbaş’ın 5 Ekim’e kadar bekleyeceğinide öne sürdü.

Yarkadaş ‘Kadir Topbaş’ın AKP meclis üyelerini protesto etmek için bugünkü oturumlara da katılmadığını ve tavrını açıkça ilan ettiğini’ iddia ederek ‘Gözler şimdi 5 Ekim’e çevrildi. AKP’deki rant kavgası sürecek’ yazdı.

Ne olmuştu?

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz hafta AKP’nin oylarıyla kabul edilen 5 imar dosyasını meclise iade etmesine itiraz etmişti.

Topbaş “Dosyalarda bazı eksiklikler ve hatalar var. Bir teknik adam ve mimar olarak gözden geçirdiğimde bazı şeyler gözden kaçırılmış olabilir, düzeltilmesi gerekir. Yarın aldığı bu karardan dolayı bu meclis de sorgulanır” ifadelerini kullanmıştı.

Kadir Topbaş’dan AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen imar dosyalarına veto: ‘Yarın bu meclis de sorgulanır’




Önceki Haber
Cumartesi İnsanları'ndan 'Güzel Ana' türküler eşliğinde defnedildi
Sonraki Haber
Erdoğan ABD'de protesto edildi