Ana SayfaGüncelCHP, Pavey’in kararına sıcak bakmıyor

CHP, Pavey’in kararına sıcak bakmıyor

HABER MERKEZİ – Sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliğinden istifa edeceğini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey kararını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Pavey’in milletvekilliğini sürdürmesinden yana olduklarını” belirterek genel kurul oylamasında istifayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, sağlık sorunlarını nedeniyle milletvekilliğinden  istifa ettiğini açıklamıştı

CHP, 2011 yılından bu yana parti çatısı altında görev yapan, genel başkan yardımcılığı ve 7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM Başkanvekilliği görevlerini üstlenen Pavey’in milletvekilliğinin düşmesine sıcak bakmıyor.

Habertürk’ten Düzgün Karadaş’ın haberine göre; Pavey sağlık gerekçesiyle istifa ettiğini belirtse de parti yöneticileri  istifanın başka bir nedeni olup olmadığını ve Pavey’in kararını geri alıp almayacağını araştırmaya başladı.

Pavey’in, istifa gerekçeleri hakkında önümüzdeki günlerde detaylı bir açıklama yapacağı da belirtiliyor.

“İstifayı kabul etmeyiz”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Pavey’in milletvekilliğini sürdürmesinden yana olduklarını belirterek şunları söyledi:

Şafak Hanım son derece etik davranıyor. Siyasette az rastlanır bir davranışla karşılaştık. Ancak biz Şafak Hanım’ın milletvekilliğini sürdürmesinden yanayız. Sonuçta Meclis’teki irademiz de bu yönde olacaktır. Genel kurul oylamasında istifasını kabul etmeyiz. Diğer partilerin de aynı şekilde davranacağını düşünüyorum.

CHP’nin milletvekilliğinin düşürülmesini istemediği Pavey konusunda, diğer partilerin tavrı sonucun belirlenmesinde etkili olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bütün ekonomiler nihayetinde insan ekonomisidir - David Graeber
Sonraki Haber
'Sayılabilecek her şeyi saydım': NASA'nın 'bilgisayar kadını' Katherine Johnson