Ana SayfaGüncelCHP’de ‘yerel seçim’ hazırlığı: İstanbul ve Ankara için adı anılan isimler kimler?

CHP’de ‘yerel seçim’ hazırlığı: İstanbul ve Ankara için adı anılan isimler kimler?

HABER MERKEZİ – 2019’daki yerel seçim için CHP’nin şimdiden çalışmalara başladığı belirtiliyor. Kulislerde adı İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı için geçenler arasında ise Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de var.

Bayramın ardından olağan kurultay sürecinin resmen başlayacağı Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 2019 yerel seçimine ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Bu kapsamda CHP’nin, kendisine ait belediyelerden çok belediyesinin bulunmadığı illere yönelik çalışmalara hız verdiği belirtiliyor.

Gazete Habertürk’ten Düzgün Karadaş’ın haberine göre parti, referandumdaki “Hayır” oylarını yerel seçimde sandığa taşımak istiyor ve özellikle Ankara, İstanbul, Adana, Manisa ve Mersin gibi illerde sadece CHP’den değil, “Hayır” blokundan oy alacak adaylarla seçime gidilmesi bekleniyor.

Ankara için öne çıkan iki isim

CHP’de Ankara için, 2014 yılındaki yerel seçimde de aday gösterilen ve kazanamayan Mansur Yavaş’ın ve eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın adı kulislerde konuşuluyor.

İstanbul için olası adaylar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ise CHP’den ilk TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin ‘şimdiden sahaya indiği’ belirtiliyor.

Ayrıca  partinin Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın isimleri de adaylık için kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan CHP’den parti dışından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise bazı iş insanlarının isimleri kulislerde dillendiriliyor: Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner.

Bir önceki yerel seçimde büyükşehir adayı olan Mustafa Sarıgül’ün ise yeniden Şişli’ye talip olduğu kulislerde konuşulan bir diğer bilgi.