Ana SayfaGüncelContemporary Istanbul’da ‘Mahalla’

Contemporary Istanbul’da ‘Mahalla’

HABER MERKEZİ – 12’ncisi düzenlenen Contemporary Istanbul kapılarını açtı. Bu yıl sergilenen çalışmalar arasında, ikisi Suriye’deki savaş nedeniyle zorla yerinden edilerek İstanbul’a gelen Omar Berakdar ve Ali Omar ile Gülsün Öykü Doğan’ın işleri de var.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Contemporary Istanbul (CI) çağdaş sanat fuarı dün Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

17 Eylül’e kadar devam edecek olan fuarda 73 galeri ve 520 sanatçının 1500’e yakın eseri sergileniyor.

Contemporary Istanbul’da yer alan sergiler arasında Arthere Istanbul bünyesinde fuara katılan sanatçıların işlerinden oluşan “Mahalla” da var.

Sanatçılardan ikisi Suriye’deki savaş nedeniyle yerinden edilen Omar Berakdar ve Ali Omar, bir diğeri ise Türkiye’den Gülsün Öykü Doğan.

Üç sanatçıdan Omar Berakdar Şam’dan İstanbul’a gelen bir fotoğraf sanatçısı. Ali Omar da Berakdara gibi Suriye savaşından kaçarak İstanbul’a gelen bir ressam. Gülsün Öykü Doğan ise İzmirli ve çalışmalarında Türkiye’de yaşayan kadınların kendi anlatısını işliyor.

Daha önce birbirini tanımayan ancak bir şekilde İstanbul’da bir araya gelen bu üç sanatçının Contemporary’deki işleri onların duygularını, göçten, savaştan, umuttan ve hayattan nasıl etkilendiklerini yansıtıyor ya da yansıtamıyor.


Mahalla ile ilgili ayrıntılı bir bilgiye BURADAN, Contemporary’deki üç sanatçı ve işlere dair daha detaylı bilgiye de ŞURADAN bakabilirsiniz.
Previous post
Şener Şen'in başrolünü üstlendiği 'Yol Ayrımı' 10 Kasım'da vizyonda
Next post
‘Saldırı organizeydi’ açıklamalarını değerlendiren Soylu: Yorum yapmak erken