Ana SayfaGüncelCumhuriyet Davası yarın Silivri’de görülecek: Gazetecilere Özgürlük

Cumhuriyet Davası yarın Silivri’de görülecek: Gazetecilere Özgürlük

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteciler Ahmet Şık, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu  yargılandıkları Cumhuriyet gazetesi davasında ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Cumhuriyet Gazetesi Koordinasyonu ve Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi’nden Silivri’de görülecek duruşmaya katılım çağrıları yapılıyor.

Gazeteciler Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Twitter’da “Jeansbiri” adlı hesabı kullanmakla suçlanan Ahmet Kemal Aydoğdu‘nun tutuklu yargılandığı 19 sanıklı Cumhuriyet gazetesi davasının ikinci duruşması yarın (11 Eylül) İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Mahkemenin bir önceki duruşmada aldığı karar gereği yarınki duruşma Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda yapılacak.

Cumhuriyet Gazetesi Koordinasyonu ve Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi’nden de davaya katılım çağrıları gelmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Gazetesi Koordinasyonu, “Özgür basın susturulmaz” ve “Gazeteciler özgürlük” sloganları eşliğinde Kadıköy’de Cumhuriyet Gazetesi dağıtarak davaya duyarlılık çağrısı yapmıştı.

Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi ise sosyal medya üzerinde paylaştığı videolarla duruşmaya katılım çağrısında bulunuyor.

Bir önceki duruşmada ne olmuştu?

Davanın ilk duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde 5 gün sürmüştü.

Mahkeme heyeti arar kararında Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Turhan Günay, Kemal Güngör’ün tahliyesine, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu Ahmet Şık ve Twitter’da “Jeansbiri” adlı hesabı kullanmakla suçlanan Ahmet Kemal Aydoğdu‘nun ise tutukluğunun devamına karar vermişti.

Gazeteci Ahmet Şık kararın ardından duruşma salonunda şunları söylemişti:

Mahkeme heyetinin kararı sonrası duruşma salonunda konuşan Ahmet Şık şunları söyledi:

Bugün burada çıkan karar diyor ki size diz çöktüreceğiz. Şunu bilsinler, bütün zorbalar, tetikçileri bütün kurumları ve kişileri ve alçak ve haysiyet yoksunları organize kötülük örgütünün bütün elemanları bilsinler. Bugüne kadar sadece anne babamın elini öpmek için eğildim. Bundan sonra da öyle olacak.

Previous post
7 çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 109 yıl hapis cezası
Next post
Venedik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu: Altın Aslan'ı ilk kez Meksikalı bir yönetmen aldı