Ana SayfaÇalışma YaşamıDanimarka Kadın Futbol Takımı’nın ‘eşitlik’ grevine erkeklerden destek: ‘Bizim ücretimizden alın onlara verin’

Danimarka Kadın Futbol Takımı’nın ‘eşitlik’ grevine erkeklerden destek: ‘Bizim ücretimizden alın onlara verin’

HABER MERKEZİ – Danimarka’da erkek futbolculardan daha az ücret aldıkları için greve giden Kadın Milli Takımı’nın mücadelesine Erkek Milli Takımı’ndan destek geldi. Bu eşitsizliğe karşı çıkan erkek futbolcular, yıllık primlerden 500.000 Danimarka kronu kesilmesini ve kadın futbolculara verilmesini teklif etti.

Erkek futbolculardan daha az ücret alan Danimarka Kadın Futbol Takımı, eşit prim için geçen hafta Danimarka Futbol Federasyonu’yla (DBU) bir görüşme gerçekleştirdi.

Kadınlar, görüşmenin sonuçsuz kalmasının ardından greve gitti ve kampa katılmayarak Hollanda’ya karşı oynanacak hazırlık maçının da iptal olmasına sebep oldu.

Sputnik’te yer alan habere göre grevin üzerine bir açıklama yayınlayan Danimarka Erkek Futbol Takımı, meslektaşlarının ‘sırf kadın oldukları’ için daha az hakka sahip olmaması gerektiğine dikkat çekti.

‘Bizimle eşit haklara sahip olmalılar’

Erkek futbolcular tarafından yapılan açıklama ve öneri şöyle:

Kadınlar, kadın oldukları için bizden daha düşük haklara sahip olmamalı. Bu yüzden biz yıllık kazancımızdan 500.000 Danimarka kronu azaltılmasını ve DBU’nun bunu, bizimle eşit haklara sahip olarak kadın takım oyuncularına vermesini teklif ediyoruz.

Biz milli takımlarız, birbirimizin arkasında durur ve birbirimiz için sorumluluk alırız. Şimdi, DBU da sorumluluklarını yerine getirmeli. Bizim getirdiğimiz teklifle bu anlaşmayı yapmalarını sağlayacak her türlü şansı onlara veriyoruz.

DBU İletişim Müdürü Jakob Hoyer, BBC Sport’a yaptığı açıklamada, “Erkeklerin yaptığı çok olumlu bir hareket fakat müzakerelerin bir parçası değil” diye konuştu.

Müzakereler 9 aydır devam ediyor

Kadın sporcular, prim yönetmeliğinin düzenlenmesini ve eşit muameleyi garanti altına alan bir toplu sözleşme imzalanmasını istiyor.

9 aydır süren müzakerelerin, takımın DBU ‘çalışanı’ olup olmadığına dair tartışmayı da içerdiği ifade ediliyor.

DBU’nun teklif ettiği ve kadın milli takımının ‘çalışan’ olarak gözükmediğini içeren yeni anlaşmaya, Futbolcular Derneği de karşı çıkıyor.

Kadın Milli Takımı, bu teklifi kabul etmezken, karşılığında erkek takımından gelen teklif de dahil olmak üzere 2 yeni teklif sunulduğu belirtiliyor.

Previous post
Karayipler'de Irma'nın ardından Maria Kasırgası bekleniyor
Next post
'Yarışa döndü, uykuları kaçırdı' diyen Başbakan'dan TEOG açıklaması