Ana SayfaGüncelDemirtaş ve Zeydan’dan cenazeye saldırıya tepki: AKP ve yandaş medyanın ürünü

Demirtaş ve Zeydan’dan cenazeye saldırıya tepki: AKP ve yandaş medyanın ürünü

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un vefatına ve cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin mesaj yayınlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Abdullah Zeydan, “En temel ahlaki ve insani değerlerini yitirmiş bu anlayışın sürekli olarak bizleri hedef haline getiren AKP yöneticileri ve yandaş medyanın ürünü olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un vefatına ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş ve Zeydan’ın ortak mesajında, anne Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya da tepki gösterildi.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan mesaj şöyle:

Hukuk dışı bir şekilde cezaevinde tutulan Eş Genel Başkan Yardımcımız Sayın Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un vefatından büyük üzüntü duyduk. Hatun Hanım’a rahmet, Aysel Hanım’a ve bütün ailesine, dostlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Ankara’daki defin esnasında cenazeye saldırmaya cüret eden saygısız güruhu lanetliyoruz. En temel ahlaki ve insani değerlerini yitirmiş bu anlayışın sürekli olarak bizleri hedef haline getiren AKP yöneticileri ve yandaş medyanın ürünü olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz.

Toplumun genelinin bu soysuzluğa prim vermeyeceğine inanıyor, bu acı gününde on milyonların yüreğinin Aysel Tuğluk ile birlikte olduğunu biliyoruz.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı

‘Saldırı organizeydi’ diyen Baydemir: Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin siyasetine gelindi

Hatun Ana

Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de defnedildi