Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın cezaevindeki koğuşunda ‘tweet araması’ yapıldı ama ‘odada tweet bulunamadı’

Demirtaş’ın cezaevindeki koğuşunda ‘tweet araması’ yapıldı ama ‘odada tweet bulunamadı’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları ve parti yöneticileri aracılığıyla geçtiğimiz günlerde aktifleştirilen Twitter hesabından bazı paylaşımlar yapılması üzerine Demirtaş’ın cezaevindeki koğuşunda ‘rutin dışı arama’ yapıldığı açıklandı. Yine Demirtaş’ın hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi” denildi.

Geçtiğimiz günlerde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabı yaklaşık bir yıl aradan sonra avukatları ve parti yöneticileri aracılığıyla aktifleştirilmişti.

Hesaptan mesajlar paylaşılırken, zaman zaman hesap üzerinden kimi açıklamaların yapılacağı belirtilmişti.


Demirtaş yaklaşık bir yıl sonra yeniden Twitter’da: ‘Mutlaka kazanacağız’


Demirtaş’ın Twitter hesabı üzerinden yapılan yeni paylaşımlarda, Edirne Cezaevi yönetiminin atılan tweet’ler üzerine ‘harekete geçtiği’ duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Demirtaş’ın hesabından tweet atılınca HDP Eş Genel Başkanı’nın tutulduğu odada ‘rutin dışı twit araması yapıldığı’ belirtildi.

Açıklamada doğal olarak ‘odada twit bulunamadığı’ kaydedildi.

Demirtaş’ın hesabından yapılan paylaşımlarda olay şöyle aktarıldı:

Merhaba arkadaşlar. Bu twitleri cezaevinden atmıyorum. Dışarıdan atılıyor twitler. Zaten biliyoruz demeyin çünkü bunu bilmeyenler var Ankara’da. Hesabımdan twit atılınca, cezaevi odamızda rutin dışı twit araması yapıldı. Cezaevi personelini de zan altında bırakan bu trajikomik hükümet aklını çok da yadırgamıyorum artık. Odada twit bulunamadı doğal olarak. Çay için kettle vardı sadece, ondan da twit atılamayacağına kanaat getirildi. Twitter’ın kuşundan bile korkuyorsanız, darı ekmeyin o zaman.


Gazete Karınca



Önceki Haber
Ağrı'da çatışma: İki asker ve iki korucu yaşamını yitirdi, sekiz asker yaralandı
Sonraki Haber
Fırat Simpil'in babası: Ceylan Önkol Parkı’na oğlumun isminin verileceğini bana söylemediler