Ana SayfaDünyaDSG komutanı: Rakka bir ay sonra IŞİD’den kurtarılmış olacak

DSG komutanı: Rakka bir ay sonra IŞİD’den kurtarılmış olacak

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD’e karşı “Büyük Savaş” adı altında operasyonun yürütüldüğü Rakka’da ilerleyiş devam ediyor. Kentin yüzde 70’inde hakimiyeti sağlayan DSG’nin komutanına göre “Rakka bir ay sonra özgürleştirilmiş olacak”.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 102’nci gününde.

DSG’liler, bugün itibariyle kent merkezinde bulunan ve 5 yıldır IŞİD işgalinde olan Rakka Müzesi’ni kurtardı.

The Region‘a konuşan Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Haqi Kobani, Rakka’nın yüzde 70’inin kurtarılmış olduğunu yineledi.

DSG’li Kobani, Rakka operasyonunda bir ay sonra ‘zafer ilan’ edeceklerini de belirterek, şöyle konuştu:

DSG, YPG ve YPJ zafer üstüne zafer kazanıyor ve bir ay sonra halkımıza zaferi duyuruyor olacağız. Güçlerimiz Deyr ez Zor’da da savaşıyor ve bu, zaferin yakın olduğunu gösteriyor.

“35 blokluk alan temizlendi”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk da Twitter’dan paylaştığı mesajında Rakka’daki gelişmeleri aktardı.

McGurk, “DSG’nin Rakka’da sadece bu hafta içerisinde 35 blokluk alanı temizlediğini” belirtti.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon sözcüsü ise şehirde IŞİD’den kaçmaya çalışan sivillerin güvenli bir şekilde şehri terk edebilmeleri için anonslar yapıp bildiriler dağıttıklarını anlattı:

Bu hafta, DSG ve koalisyon, cephenin yakınlarında 90 binden fazla broşür dağıtarak ve hoparlörle anonslar yaparak, sivillere nasıl güvenli bir şekilde alandan ayrılabileceği bildirildi. Alınan bu önlemler etkili oldu. Hatta umutsuz kalan IŞİD savaşçılarından ve ailelerinden de ellerinde broşürlerle DSG’ye teslim olanlar oldu.

Kentin yüzde 70’i DSG kontrolünde

Son olarak Mirur ve El Sekne mahallerinin IŞİD’den kurtarılmasıyla birlikte kurtarılan mahalle sayısı 16’ya yükselirken kentin yüzde 70’inin hakimiyeti DSG güçlerinde.


Fotoğraflarla Rakka’da son durum: DSG’liler 100. günde kentin tam merkezinde


 

Previous post
Sistematik taciz: Bir kadının balkonuna meyveye sarılı cinsel saldırı notları atıldı
Next post
Evsiz kadınlar için 'regl dostu noktalar': Hijyen ürünlerine bedava erişim sağlanıyor