Ana SayfaGüncel‘Dünya ile yarışacağız’: Milli Eğitim Bakanı’na göre ‘en çağdaş ve en bilimsel eğitim’ veriliyor

‘Dünya ile yarışacağız’: Milli Eğitim Bakanı’na göre ‘en çağdaş ve en bilimsel eğitim’ veriliyor

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin eğitimde dünya ile yarıştığını, “en çağdaş ve en bilimsel eğitimin” verildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta açılış törenlerine katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliğiyle  “en çağdaş ve en bilimsel eğitimi” verdiğini savundu.

Müfredatı yenilerden halkın görüşüne başvurduklarını belirten Yılmaz, “Cumhuriyetin kurulduğu andan bugüne kadar hiçbir müfredat bu kadar halkın görüşüne açılmadı” dedi.

Yılmaz şöyle konuştu:

Eğitimin kalitesini artırmaya ve fırsat eşitliğini sağlamaya önem veriyoruz. Tam bağımsızlık için mutlaka ve mutlaka nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Bu bilgiyi kullanan nitelikli bilim adamlarına sahip olmak lazım. Bilgi yoksa tam bağımsız olamazsın. Kaliteli bir eğitim için bu dönem bütçeden en fazla payı eğitime ayırdık. Yine kaliteli bir eğitim için yeni derslikler yaptık. Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 36’dan 24’e düşürdük. 580 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık. Türkiye genelinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002’de 28’di, bugün 17’ye düşürdük.

Müfredatı daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza verebilmek için yeniliyoruz. 51 dersin müfredatını yeniledik. Cumhuriyetin kurulduğu andan bugüne kadar hiçbir müfredat bu kadar halkın görüşüne açılmadı. Halktan bu kadar görüş alınmadı ve demokratik bir şekilde mutlaka evlatlarımızı 21’inci yüzyılda yarışacak şekilde bir eğitim almaları için 1’inci sınıf, 5’inci sınıf ve 9’uncu sınıf müfredatlarına bu eğitim öğretim yılından itibaren başlıyoruz. Düzenlediğimiz, yaptığımız değişikliklerle en çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz.

21’inci yüzyıldayız. Dünya ile yarışacağız. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki dönemden itibaren 1 yabancı dil ile ilgili eğitimi de evlatlarımıza vereceğiz. Şimdi 160’ın üzerinde pilot okulu seçtik. 100 binin üzerinde öğrenci buralarda eğitim görecek. İlkokul 5’inci sınıflarda haftada 15 saatin üzerinde İngilizce dersi vererek daha iyi bir yabancı dil eğitim becerisine kavuşmasını istiyoruz.




Önceki Haber
Bayram tatilinin 9 günü: Trafik kazalarında 98 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Almanya Dışişleri Bakanı: ‘Türkiye-AB müzakereleri büyük ölçüde saçmalık’