Ana SayfaDünyaDünyanın en büyük araç pazarı: Çin’de de fosil yakıt kullanan araçlar yasaklanacak

Dünyanın en büyük araç pazarı: Çin’de de fosil yakıt kullanan araçlar yasaklanacak

HABER MERKEZİ – Dünyanın en büyük araç pazarı olan Çin’de de fosit yakıt kullanan araçların üretimi ve kullanımı yasaklanarak karbon salınımı azaltılacak ve temiz enerji kullanımı arttırılacak.

Dünyanın en büyük araç pazarı olan, sadece geçtiğimiz yıl 28 milyon araç üretilen Çin’de de fosil yakıt tüketen araçların üretimi ve satışına yasak geliyor.

Geçtiğimiz ay Fransa ve Britanya tarafından, karbon salınımının azaltılması ve temiz enerji kullanımını arttırması ve amacıyla 2040’a kadar dizel ve benzinli araç üretimi, satışı ve kullanımının durdurulacağı açıklanmıştı.

Benzer bir plan izleyecek olan Çin’in Endüstri ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Xin Guobin, haftasonu yaptığı açıklamada “Çin’in yakın gelecekte kalkınma planını açıklayacağını ve bu planın hem çevreye hem Çin otomobil endüstrisinin gelişimine hizmet edeceğini” belirtti.

Birçok otomobil firmasının ana üretim yeri olan Çin’de bu hamle sonrasında firmaların elektrikli araç üretimine ve dolayısıyla temiz enerji kullanımına geçmesi bekleniyor.




Önceki Haber
Gazeteci İdris Sayılgan 11 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor
Sonraki Haber
Demirtaş yazdı: Erdoğan-Bahçeli ittifakı panikliyor