Ana SayfaDünya‘Dünyanın en stressiz kentleri’ listesi açıklandı: Stuttgart birinci sırada

‘Dünyanın en stressiz kentleri’ listesi açıklandı: Stuttgart birinci sırada

HABER MERKEZİ – Ağırlıklı olarak kentlerdeki yeşil alan yoğunluğu, yurttaşların ekonomik refahı ile fiziksel ve ruhsal sağlığına dair veriler baz alınarak oluşturulan ‘2017’nin en stressiz ve en stresli şehirleri’ listesine göre en stressiz 10 şehrin 4’ü Almanya’da yer alırken en stresli şehir ise Bağdat. İstanbul ise listede 122’inci sırada yer alıyor.

Kentlerdeki yeşil alan yüzdesi, trafik yoğunluğu, toplu taşımanın yeterliliği, yurttaşların ekonomik refahı, şehrin yıl içinde geçirdiği güneşli gün sayısı, kirlilik oranları, yurttaşların fiziksel ve ruhsal sağlığı, ırkçılığın azlığı baz alınarak oluşturulan ‘2017’nin en stresli ve en stressiz kentleri’ listesi açıklandı.

17 kategoride incelenen 150 kent arasından seçilen ‘en stressiz’ 10 kentin arasında Britanya, İsviçre, Almanya, Fransa, Avusturalya ve Avusturya’dan şehirler yer alırken, bu şehirlerin 4’ünün Almanya’da bulunması dikkat çekti.

‘En stressiz’ kentler sırası ile şöyle: Stuttgart, Lüksemburg, Hanover, Bern, Münih, Bordo, Edinburg, Sidney, Graz ve Hamburg.

İstanbul 122’nci sırada, ‘en stresli’ kent ise Bağdat

CNN’in haberine göre İstanbul listede 122’nci sırada.

‘Dünya’nın en stresli kenti’ ise Irak’ın başkenti Bağdat oldu.

Sırasıyla dünyanın en stresli 10 kenti ise Irak, Afganistan, Nijerya, Senegal, Mısır, İran, Bangladeş, Pakistan, Hindistan ve Filipinler’de yer alan Bağdat, Kabil, Lagos, Dakar, Kahire, Tahran, Daka, Karachi, Yeni Delhi, Manila oldu.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Nevin Yıldırım davasında kararın açıklanması 21 Eylül'e bırakıldı
Next post
JİTEM Davası tanığı: JİTEM'in işlediği cinayetler PKK yapmış gibi gösterildi