Ana SayfaGüncelDuruşmaya üç gün kaldı: Gülmen ve Özakça 201 gündür açlık grevinde

Duruşmaya üç gün kaldı: Gülmen ve Özakça 201 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Açlık grevi eylemlerini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerinin 201. gününde. İlk duruşmaya getirilmeyen eğitimcilerin davasının ikinci duruşmasına ise üç gün kaldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 201. gününde.

Eğitimciler açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiriyor.

İkinci duruşma 28 Eylül’de

İlk duruşmaya getirilmeyen eğitimcilerin davasının ikinci duruşması ise 28 Eylül günü Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülecek.

Eğitimcilerin avukatı Murat Yılmaz, Gülmen ve Özakça’nın ikinci duruşma tarihi olan 28 Eylül’e kadar ‘açlıktan kaynaklı olarak kendilerini ifade edemeyeceklerini’ belirtiyor.

14 avukat tutuklandı

201 gündür açlık grevi eylemi yapan Gülmen ve Özakça’nın tutuklu yargılandıkları davanın ikinci duruşmasına bir hafta kala ise eğitimcilerin 16 avukatından 14’ü tutuklandı.

Tutuklanan avukatlar şöyle: Didem Baydar, Şükriye Erden, Ayşegül Çağatay, Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Zehra Özdemir, Yağmur Ereren, Engin Gökoğlu, Süleyman Gökten, Aycan Çiçek, Naciye Demir, Behiç Aşçı, Barkın Timtik ve Özgür Yılmaz.

Yüksel’de 320’nci gün

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 321 gündür devam ediyor.

Esra Özakça 126 gündür açlık grevinde

İki eğitimcinin gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi ise 126’ncı günde devam ediyor.

‘Ev hapsi’nde tutulan Esra Özakça ile yine KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ, önceki gün Twitter’dan yayınladıkları görüntülü mesaj ile 28 Eylül’de görülecek eğitimcilerin duruşmasına çağrı yaptı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rubens'in 400 yıllık kayıp resmi bulundu
Sonraki Haber
Yıldırım: Vatandaş endişe etmesin, savaşa girmiyoruz