Ana SayfaGüncelEğitim Sen’den miting çağrısı: ‘AKP bilim değil biat eden kuşaklar istiyor’

Eğitim Sen’den miting çağrısı: ‘AKP bilim değil biat eden kuşaklar istiyor’

HABER MERKEZİ – Eğitim Sen, Alevi örgütleri ile birlikte tartışmalı müfredata dair 17 Eylül’de İstanbul’da düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısı yaptı. Sendika Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, hükümetin yeni müfredat ile yeni bir rejim inşa ettiğini ve bunu da eğitim alanında gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Merkezi, Alevi örgütleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan tartışmalı müfredata ilişkin 17 Eylül’de İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Ankara Mülkiyeler Birliği Vakfı’nda düzenlenen toplantıda salona “Laik, bilimsel, kamusal, anadilde, parasız eğitim” pankartı asıldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, AKP hükümetinin bu müfredat ile soran sorgulayan bilimin ışığında yetişen nesiller yerine biat eden kuşaklar yetiştirmek istediğini ifade etti.

Aydoğan, hükümetin yeni müfredat ile yeni bir rejim inşa ettiğini ve bunu da eğitim alanında gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.

“Laik ve bilimsel eğitimin kaldırılması yolunda adımlar atılıyor”

Basın metnini okuyan Aydoğan, siyasi iktidarın eğitime dönük amaçları ve hedeflerini gizlemeye gerek duymadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

Müfredat değişikliği, kurum açma, kapama ve ad değiştirme yönetmeliği gibi yönetmelikler eliyle, laik ve bilimsel eğitimin tamamen ortadan kaldırılması yolunda birçok adım atılmaktadır.

AKP iktidarı ile birlikte İmam Hatip okullarında artış oldu. İktidarını semboller ve mekanlar üzerinden sürdürmeyi planlayan AKP, imam hatip okullarını hem kendi siyaseti ve geleceğinin taşıyıcısı hem de kendi iktidarını koşulsuz ve sorgusuz destekleyen nesiller yetiştirme hedefine göre yapılandırmaktadır.

Aydoğan, tartışmalı yeni müfredatın, eğitimi bilimsel ve nesnel gerçeklikten kopardığını ve bu müfredatla farklı inançların da yok sayıldığını vurguladı.

“AKP koşulsuz biat eden kuşaklar istemekte”

Özellikle Alevi toplumunun taleplerinin görmezden gelindiğini belirten Aydoğan, devamla şunları söyledi:

Özellikle Alevi toplumunun talepleri görmezden gelinmekte. Bu müfredatla AKP, düşünen, soran, sorgulayan, bilimin ışığında yetişen nesiller yerine kendine koşulsuz biat eden kuşaklar istemektedir. Kadınları yok sayarak, kadın kazanımlarını yok etmek istemektedir.

Aydoğan, herkes için eşit, parasız, laik, bilimsel, kamusal ve anadilinde eğitim istediklerini ifade ederek 17 Eylül’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

“AKP tarikatlara dayanarak iktidarını korumak istiyor”

Basın açıklamasının ardından konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ise, eğitim sistemine itirazlarının yeni olmadığını, 12 Eylül darbesinden itibaren hep var olduğunu söyledi.

Zorunlu din derslerine ilişkin uzun süreli itirazları olduğunu belirten Kaplan “AKP’nin eğitim ile ilgili bir sorunu yok. Tarikatlara dayanarak iktidarını korumak istiyor” diye ifade etti.

Previous post
Irak Parlamentosu'ndan bağımsızlık referandumuna ret
Next post
'Yeni bir 12 Eylül'le karşı karşıyayız'