Ana SayfaGüncelErdoğan ABD’de protesto edildi

Erdoğan ABD’de protesto edildi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York’ta Müslüman ülkelerin temsilcilerine hitap ettiği sırada protesto edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’nin New York kentinde müslüman ülkelerin temsilcilerine hitap etti.
Konuşma sırasında dinleyiciler arasında bir grubun Erdoğan’ı protesto etmesi üzerine çıkan kargaşadan dolayı Erdoğan’ın konuşması iki kez kesildi.
Erdoğan protestolar için “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı feda etmeyelim” derken ABD polisi ise protestoculardan birinin gözaltına alındığını bildirdi.
Müslüman ülkelerin temsilcilerine hitap eden Erdoğan’ın açıklamaları ise şöyle:
Burada yaşadığı toplumla entegre olmuş Türk vatandaşlarımız bizim için kazançtır. Uyum içinde yaşamanın ötesinde sosyal hayata aktif katılımınız önemlidir. Dünyanın dört bir ucunda 6 milyon vatandaşımız var. Vatandaşlarımız için asimilasyona karşı ama entegrasyondan yana politika izliyoruz. FETÖ’ye bağlı şirketler, okullar hala ABD’de faaliyet gösteriyor. Kara para aklama işini bu yolla yapıyorlar. Bunu ABD’ye belgeleriyle anlattık. ABD’nin FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz. 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin hesabını hukuk içinde soracağız. ABD’de terör örgütleri adına faaliyet gösteren kişi ve kurumların gerçek yüzünü gösterebildiğimiz ölçüde başarılı olacağımız açıktır. Myanmar’da bir katliam var. Arakanlı Müslümanlar katlediliyor. Bir milyona yakın Arakanlı adeta bir soykırım karşısında Bangladeş’e geçmenin gayretinde. DEAŞ’ın İslam ile bir bağlantısı yoktur, o bir terör örgütüdür. DEAŞ’a karşı silahlı kuvvetlerimiz operasyon yürüttü. 3 bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik.