Ana SayfaGüncelErdoğan hedef gösterdi, CHP’li Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı

Erdoğan hedef gösterdi, CHP’li Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Hakkari’de SİHA’nın sivilleri vurduğunu söylediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkari’de silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile sivillerin vurulduğunu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmasının ardından, CHP’li vekil hakkında soruşturma başlatıldı.

Hürriyet, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığını, gerekçenin ise Tanrıkulu’nun Twitter hesabından SİHA’nın sivilleri vurduğu yönündeki paylaşımı olduğunu bildirdi.

Ne oldu?

31 Ağustos’ta Hakkari merkeze bağlı Oğul köyünde silahlı insansız hava aracı (SİHA) tarafından atılan bomba sonucu Mehmet Temel hayatını kaybetmiş, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylüler de yaralanmıştı.

Hakkari Valiliği bombardıman yapıldığını kabul ederken, vurulan köylülerin “işbirlikçi” olduğunu öne sürmüştü.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise SİHA’ların vurduğu kişilerin sivil olduğunu söylemişti.

Bugün Kazakistan’a hareket etmeden önce konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, SİHA’ları savunup vurulanların sivil olmadığını ifade etti.

Konuşmasında, CHP’li Tanrıkulu’nu hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; ‘SİHA’lar sivilleri vurmuş.’ Nerede o siviller? SİHA’lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP’nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP’nin lideri çıksın, ‘Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?’ Biz silahlı İHA’larımızı yaptık. Artık terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten. Tek farkınız var. Siz CHP’siniz onlar HDP. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler biz attığımız adımların doğru olduğuna, terörle mücadeleyi terör örgütünden bir kişi kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından ise Tanrıkulu, hedef gösterildiğini belirterek, Hakkari’de vurulanların sivil olduğunu bir kez daha yineledi ve “Sizde Allah korkusu da kalmamış vicdansızlar!” dedi.

Tanrıkulu yineledi: ‘SİHA sivilleri vurup öldürdü; sizde Allah korkusu da kalmamış, vicdansızlar!’