Ana SayfaGüncelErdoğan: İdlib’e asker göndereceğiz

Erdoğan: İdlib’e asker göndereceğiz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters’a verdiği röportajda, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’e asker gönderileceğini açıkladı. Erdoğan, “Rusya İdlib’in dışında, Türkiye de İdlib’in içinde güvenliği koruyacak” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulu toplantısı kapsamında ABD’nin New York kentinde bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters haber ajansına röportaj verdi.

Erdoğan, Suriye’deki çatışmasızlık bölgeleri kapsamında, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib’e asker gönderileceğini açıkladı:

Çatışmasızlık bölgeleri anlaşması umut vaadeden bir fikirdi… Rusya İdlib’in dışında, Türkiye de İdlib’in içinde güvenliği koruyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelecek hafta Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret sırasında konunun gündeme geleceğini de söyledi.

Meclis’in Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin Cumartesi günü olağanüstü toplanacağı da dün gece açıklanmıştı.

Referandum uyarısı

Ayrıca Erdoğan Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de gerçekleştirilecek referanduma dair de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, referandum nedeniyle, Irak Kürdistan Bölgesi’ne yaptırımlar uygulamak da dahil olmak üzere karşı tedbirler almanın gözden geçirildiğini söyledi ve şöyle dedi:

Ne tür yaptırımların uygulanması ve ne zaman uygulanması gerektiğini gecikmeden ele alacağız.

Ancak Erdoğan yaptırımların içeriği konusunda detay vermedi.

ABD’de bulunan Türkiye, Irak ve İran dışişleri bakanlarının gerçekleştirdiği ‘Üçlü Toplantı’nın ardından açıklanan ortak bildiride, Irak Kürdistan Bölgesi’nin düzenleyeceği referandumun yapılmaması gerektiği savunularak, “Eş güdüm içinde karşı tedbirler almayı göz önünde bulundurma hususunda mutabık kalındığı” belirtilmişti.