Ana SayfaGüncelErdoğan istedi, TEOG kaldırılıyor: Son 15 yılda dördüncü değişim

Erdoğan istedi, TEOG kaldırılıyor: Son 15 yılda dördüncü değişim

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün kaldırılmasını gündeme getirdiği TEOG’la ilgili bugün yaptığı açıklamada Başbakan Yıldırım ile görüştüğünü belirterek “Kaldırılması hakkında bir mutabakat oluştuğunu” söyledi. TEOG’un kaldırılması halinde, liseye geçiş sınavları son 15 yılda dördüncü kez değişmiş olacak.

2013 yılında getirilen Temel Eğitim’den Orta Öğretim’e Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılması gündemde.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin dün yaptığı açıklamalarda “TEOG olayını yanlış bulduğunu” belirterek TEOG’un kaldırılması gerektiğini söylemiş, açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Başbakan Binali Yıldırım’a sınavın kaldırılmasına dair bir rapor sunmuştu.

Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ziyareti öncesinde konuşan Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile TEOG’un kaldırılması hakkında görüştüğünü ifade ederek bu konuda bir mutabakat oluştuğunu aktardı.

Erdoğan şöyle konuştu:

TEOG konusunu sayın Başbakan’la detaylıca konuştuk. Uygulamaya girmesine bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün. Liseler Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar.

Son 15 yılda 3 kez değişmişti

TEOG’un kaldırılması durumunda, liselere giriş sistemi son 15 yılda dördüncü kez değişmiş olacak.

Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (OKS), 2004 yılında Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerine getirilmiş; 2008 yılında ise Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) geçilmişti.

İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıflar için düzenlenen SBS, 2008 yılında sadece 6 ve 7’nci sınıflar için düzenlenmişti. 2009 yılından itibaren ise bu sınav ilköğretim 8’inci sınıflara uygulanmıştı.

Son olarak 2013 yılında SBS de kaldırılarak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulamasına başlanılmıştı.

Previous post
Erdoğan’dan ‘bağımsızlık referandumu’ açıklaması: ‘Buyurun devam edin diyemeyiz’
Next post
Baydemir’den Soylu fotoğrafı yorumu: AKP’de siyasi edep yok