Ana SayfaGüncelErdoğan, ‘SİHA’lar sivilleri vurdu’ diyen CHP’li Tanrıkulu’nu hedef aldı

Erdoğan, ‘SİHA’lar sivilleri vurdu’ diyen CHP’li Tanrıkulu’nu hedef aldı

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’de SİHA’lar ile sivillerin hedef alındığını söyleyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na tepki gösterdi, SİHA’ları savundu ve vurulanların sivil olmadığını söyledi. MHP lideri Bahçeli’nin 2019 seçimi öncesi AKP genel başkan yardımcılığına getirileceği iddialarına dair de konuşan Erdoğan, MHP’nin aksine iddiaları ne yalanladı ne de doğruladı, “Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir” dedi.

Kazakistan’a hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİHA’ların sivilleri vurduğunu söyleyen CHP’li Tanrıkulu’na tepki

Konuşmasında, Hakkari’de silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile sivillerin hedef alındığını gündeme getiren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na tepki gösteren Erdoğan, SİHA’ları savundu ve vurulanların sivil olmadığını söyledi:

Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; ‘SİHA’lar sivilleri vurmuş.’ Nerede o siviller? SİHA’lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP’nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP’nin lideri çıksın, ‘Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?’ Biz silahlı İHA’larımızı yaptık. Artık terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten.

HDP raporu: Bombalanan yerde yasak yoktu, vurulan siviller sonradan ‘işbirlikçi’ ilan edildi

Çağlayan’ın ABD’de sanık olması

Erdoğan, ABD’deki Rıza Sarraf davasına, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sanık olarak eklenmesiyle ilgili olarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da öyledir. Halk Bankamızın Genel Müdür Muavini Hakan Bey ile ilgili konu da öyledir. Bunların hepsi. Diğer isimler yine öyledir” dedi.

Kod adı ‘Abi’ymiş: ‘Zafer Çağlayan’la Sarraf dosyasının seyri değişti’

Korumalara yönelik dava

ABD’de protestoculara saldırısı dolayısıyla korumaları hakkında dava açılmasına da değinen Erdoğan, korumaları hakkında soruşturma yürütülmesini “ABD’nin aczine” yordu.

Erdoğan, “Büyük bir devlet olabilirsin ama adil devlet olmak başka bir şeydir. Sıkıntı burada. Onun için de adil bir devlet olmak, hukuk sisteminin adil işlemesinden geçer. Eğer hukuk sisteminiz adil işlemiyorsa bu sıkıntılar sürekli olarak o pis kokuları da getirir” diye konuştu.

Erdoğan’ın korumalarına silah satışını engelleyecek yasa tasarısı ABD Senatosu’na geliyor

“Bahçeli başkan yardımcısı olacak” iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 seçimi öncesi AKP genel başkan yardımcılığına getirileceği iddialarına dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan, MHP’nin aksine iddiaları yalanlamadı ancak doğrulamadı da:

Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Sayın Bahçeli’yle şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içerisinde oldu, bundan sonraki süreçte de diyaloğun güçlenerek devamı, Türkiye’nin geleceği bakımından çok çok önemli. Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir. CHP ve HDP’ye baktığınız zaman bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıran, Batı’ya şikayet etmek suretiyle nereden önünü keseriz bunun gayreti olanlarla koalisyon halindedir.

2019’a hazırlık: 17 yıl sonra ‘Saray koalisyonu’ mu?

MHP’den ‘Bahçeli başkan yardımcısı olacak’ haberlerine yalanlama

Varlık Fonu Başkanı’nın görevden alınması

Erdoğan, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınmasıyla ilgili de şunları söyledi:

Varlık Fonu’nda hedeflenen süreç olmadı bu olmayınca Sayın Başbakan da ben de bu gelişmeleri gördük böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımı attı. Hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Onun da adımını inşallah Kazakistan sonrası Sayın Başbakan ile değerlendirip bu adımları da atacağız.

‘İlerleme olmadı’: Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevinden alındı