Ana SayfaGüncelErdoğan-Trump görüşmesi: ‘Artık hiç olmadığımız kadar yakınız’

Erdoğan-Trump görüşmesi: ‘Artık hiç olmadığımız kadar yakınız’

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından ‘artık hiç olmadıkları kadar yakın arkadaş olduklarını’ söyledi. Erdoğan da görüşmenin iyi geçtiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Reuters’ın haberine göre New York’ta Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, ‘Erdoğan’ın liderliğini takdir ettiğini’ söyledi.

Trump, “O benim arkadaşım oldu, Erdoğan ile hiç olmadığımız kadar yakınız” diye ekledi.

NTV’nin haberine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Erdoğan ile Trump’ın New York’ta bir araya geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır. İki lider, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı olduklarını ifade ederek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağını vurgulamışlardır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Yasağa rağmen': Musa Anter ödülleri sahiplerine verildi
Sonraki Haber
Polis de Soylu’yu yalanladı