Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Trump korumalar konusunda özür diledi’ dedi, Beyaz Saray yetkilisi yalanladı

Erdoğan ‘Trump korumalar konusunda özür diledi’ dedi, Beyaz Saray yetkilisi yalanladı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Mayıs’taki Washington ziyareti sırasında protestoculara saldıran ve ABD’nin haklarında soruşturma açtığı korumalar ile ilgili ‘Donald Trump’ın kendisini arayarak özür dilediğini’ söylerken bir Beyaz Saray yetkilisi ise açıklamayı yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan protestoculara yönelik saldırıların ardından korumalar hakkında dava açılmış, Erdoğan’ın korumalarına silah satışını engelleyen yasa tasarısı onaylanmıştı.

ABD, Erdoğan’ın korumalarına yapılan 1.2 milyon dolarlık silah satışını rafa kaldırdı.

Erdoğan ‘Trump özür diledi’ dedi, Beyaz Saray yetkilisi yalanladı

Dün akşam 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için gittiği New York’ta PBS’den Judy Woodruff’un korumalar hakkındaki sorularını yanıtlayan Erdoğan, ‘Başkan Trump yaklaşık bir hafta önce beni bu konu hakkında aradı. Özür dilediğini ve konuyu resmi bir ziyaret çerçevesinde ABD’ye geldiğimde takip edeceğini’ söyledi.

Guardian’a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi ise Trump’ın Erdoğan’dan özür dilediği iddialarını yalanlayarak ‘birçok konu hakkında konuştular fakat ortada özür yok’ dedi.


Karınca Dış Haberler