Ana SayfaEkonomiErdoğan’ın başdanışmanından vergi artışı eleştirisi: ‘Gereksiz’

Erdoğan’ın başdanışmanından vergi artışı eleştirisi: ‘Gereksiz’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ‘Orta Vadeli Program’ın dün açıklanmasıyla beraber birçok alanda vergi artışına gidilmesini eleştirerek vergi artışlarını ‘gereksiz, hatta sakıncalı’ olarak değerlendirdi.

Sürdürülebilir büyüme ve mali disiplinin esas alındığı 2018-2020 dönemini kapsayan ‘Orta Vadeli Program’ın (OVP) dün açıklanmasıyla beraber motorlu taşıtlar, kurumlar ve gelir vergisi de dahil olmak üzere birçok vergide artışa gidildi.

Aynı kapsamda ilave vergi tedbirlerinden elde edilecek gelirlerin 8 milyar liralık kısmının Savunma Sanayini Destekleme Fonuna aktarılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV’nin canlı yayınında yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi artışını eleştirdi.

Ertem, “Vergi artışlarını yapmadan da OVP gereklerini yapacak gücümüz vardı” dedi.

Başdanışman Cemil Ertem, dün açıklanan Orta Vadeli Programın maliye politikasında “gereksiz bir telaş” bulunduğunu, bütçe açığının GSYH’ye oranını mevcut yüzde 2’den dönem sonunda yüzde 1.6’ya vergi artışlarının da desteğiyle çekme anlayışının ise “gereksiz” olduğunu söyledi.

Bugün Milliyet gazetesindeki köşe yazısında da vergileri arttırmak konusunda telaş olduğunu belirten Ertem, Orta Vadeli Program kapsamındaki vergi artışlarını ‘gereksiz, hatta sakıncalı’ olarak tanımladı.

Previous post
Topbaş'ın istifasının ardından AKP'nin İBB Başkanı adayı açıklandı
Next post
'Tiyatro bağımsızlık yapar': 21. İstanbul Tiyatro Festivali'nin programı açıklandı