Ana SayfaKadınErkek şiddeti: Eve kitlediği eşine 15 gün boyunca işkence yaptı, şimdi kayıp

Erkek şiddeti: Eve kitlediği eşine 15 gün boyunca işkence yaptı, şimdi kayıp

HABER MERKEZİ – Maraş’ta yaşayan Suriyeli Mahmut Mikbani, evde alıkoyduğu eşine 15 gün boyunca işkence yaptı. Vücudunun her yerinde işkence izleri olan kadın koruma altına alındı. Kadının üzerine kızgın yağ döküp demirle darp eden Mikbani ise aranıyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Maraş’ın Onikişubat İlçesi’ne gelen 35 yaşındaki Mahmut Mikbani, eşini 15 gün boyunca evde alıkoyarak fiziksel şiddet ve işkenceye maruz bıraktı.

30 yaşındaki kadını iple bağlayıp ağzını bantlayan Mikbani, günlerce demirle dövüp üzerinde sigara söndürdüğü eşini defalarca bıçakla yaraladı.

Kadın, 20 Eylül’de Mahmut Mikbani oğlunu okula götürmek için evden ayrılınca, yanına 2 aylık bebeğini alarak komşulardan yardım istedi.

Ambulansla Necip Fazıl Şehit Hastanesi’ne götürülen kadın tedavi altına alındı.

Yapılan tetkiklerde sağlıklı bir insanda 11-14 arasında olması gererken hemoglobin değerinin yoğun işkenceye maruz kalan kadında aşırı kan kaybı nedeniyle 5’e düştüğü belirlendi.

En küçük kan kaybında hayatını kaybetme noktasına gelen kadına 5 ünite kan verildi, kırılan kolu da ameliyat edildi.

Bacakları, ayakları, yüzü, sırtı başta olmak üzere vücudunda 100’den fazla sigara ve bıçak yarası, kızgın yağ yanığı ve darp izi tespit edilen kadın tedavi sürecinin ardından hayati tehlikeyi atlattı.

‘Suriye’de yaşarken de şiddet uyguluyordu’

Suriye’de yaşarken de eşi tarafından şiddete maruz bırakıldığını söyleyen kadın yaşadıklarını DHA’ya şöyle anlattı:

En son ablamla konuştum ama o konuşmamı istemiyordu. Bundan dolayı aramızda tartışma çıktı ve yağı kızdırıp üzerime döktü, demirle dövdü. Beni iple bağlayıp 15 gün dövdü, kimseyi çağıramayayım diye ağzımı da bantladı. 15 gün dayak yedim. Oğlumu okula yazdırmak için okula götürünce, ben de evden kaçtım. Türk komşularımın yanına gittim onlar bana yardım etti. Türkçe bilmediğim için işaretle yaşadıklarımı anlattım onlar da polisi aradı.

‘Kızgın yağ ile çocuklarım da yaralandı’

Eşinin cezalandırılması için polise şikayetçi olduğunu da belirten kadın, “Daha önce az döverdi ama ailem buradan yeniden Suriye’ye gidince daha çok dövmeye başladı. Ailem buradayken eşim bana seslenemiyordu. Eşim üzerime kızgın yağ dökerken iki çocuğumun üzerine de sıçradı, onlar da yaralandı” diye konuştu.