Ana SayfaDünyaFARC’ın eski lideri Timochenko kurulan siyasi partiye başkan olmayı düşünmüyor

FARC’ın eski lideri Timochenko kurulan siyasi partiye başkan olmayı düşünmüyor

HABER MERKEZİ – FARC’ın tamamen silahsızlandırılması ve siyasi parti olarak varlığını sürdürmesinin ardından örgüte açık mektup yazan eski FARC gerilla lideri Timochenko, ‘siyasi partinin lideri olmak konusunda şüpheleri olduğunu, onu hayal kırıklığına uğratan gelişmeler yaşandığını’ belirtti.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) hükümet ile imzaladığı barış anlaşması uyarınca tamamen silahsızlandırılması ve siyasi parti olarak varlığını sürdürmesi konusunda eski FARC gerilla lideri Rodrigo Londono’dan açıklama geldi.

‘Timochenko’ adıyla bilinen eski gerilla lideri, üç senedir Havana’da gördüğü tedavi sırasında oluşan gelişmelerden ‘rahatsız’ olduğunu söyledi.

‘Gelişmeler beni hayal kırıklığına uğrattı’

Telesur’un haberine göre FARC’a yazdığı açık mektupta kendisine yöneltilen ‘siyasi partiye başkan olacak mısınız’ sorusunu yanıtlayan Timochenko, ‘şüpheleri olduğunu’ belirterek şunları söyledi:

Kurnazca, haince yöntemler kesinlikle bizim partimiz için isteyeceğimiz ruha uygun değil. Havana’da gördüğüm tedavi sırasında oluşan gelişmeler beni hayal kırıklığına uğrattı.

‘Problemler var fakat barış sözüne sadık kalacağım’

Barış sürecinin tamamlanmasına rağmen siyasi tutukluların bir kısmının hala serbest bırakılmadığına da dikkat çeken Timochenko, FARC liderlerinin yetersiz kaldığını, seçim listelerinde problemler olduğunu söyledi.

Timochenko, problemlere rağmen barış sözüne sadık kalacağını ve partinin yeniden inşası için oluşturulan iki komisyon ile birlikte çalışacağını da belirterek “Hepimizin olduğu gibi benim de motivasyonum ilerleyen barış süreci” dedi.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Cenazeye ırkçı saldırı | Kılıçdaroğlu: Yaşananlar insanlık dışı, sorumlusu hükümet
Next post
Eren Keskin: Beyaz Toroslar dönemi SİHA'larla devam ediyor