Ana SayfaDünyaFilipinler Başkanı Duterte’nin kız kardeşi: Ağabeyim şovenist ve kadın düşmanı

Filipinler Başkanı Duterte’nin kız kardeşi: Ağabeyim şovenist ve kadın düşmanı

HABER MERKEZİ – ‘Uyuşturucuya karşı’ yürüttüğü uygulamalar ile binlerce kişinin ölümüne sebep olan ve cinsiyetçi ‘şaka’ları ve küfürleri ile bilinen Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte’nin kız kardeşi Jocellyn Duterte devlet başkanı hakkında ‘şovenist ve kadın düşmanı’ dedi.

ABD’nin eski başkanı Barack Obama’ya ettiği küfürler ve sonra ettiği ‘tövbe’ ile gündeme gelen Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, yürüttüğü ‘uyuşturucuya karşı’ kampanyalar kapsamında bir kısmının suçsuz olduğu kanıtlanan tamamı sivil binlerce insanın ölümüne sebep olmuştu.

Hak savunucularının ve uluslararası kamuoyunun itirazına rağmen Duterte geçtiğimiz haftalarda Filipinler polisine ithafen ‘Direnen aptalları vurun, bu bir emirdir’ demişti.

Duterte, geçtiğimiz yıl Avusturalyalı birinin hapishanede cinsel saldırıya maruz bırakılarak öldürülmesi konusunda ‘şaka’ yapmış ve Mayıs ayında da “Filipinler Ordusu’nun karıştığı tecavüz olaylarının sorumluluğunu alacağını” söylemişti.

‘Duterte şovenist ve kadın düşmanı’

Rodrigo Duterte’nin kız kardeşi Jocellyn Duterte, Reuters’a verdiği röportajda şu anda hapiste olan eski başkan yardımcısı, senatör ve yüksek mahkeme başkanı üç kadını da işaret ederek ‘Onun kadınlarla problemi var, kendisine karşı gelen bir kadın gördüğünde deliriyor’ dedi.

Jocellyn, Duterte’nin ‘şovenist’ ve aynı zamanda ‘kadın düşmanı’ olduğunu söyledi.

Duterte’nin başkanlık ofisinden Reuters’a gönderilen bir yazıda ise cinsiyetçi ve şiddet yanlısı açıklamalar yapan başkanın ‘kadın hakları destekçisi olduğu’ iddia edildi.


Karınca Dış Haberler